Antena 3 CNN Politică Clujul deja caută succesorul lui Boc în funcţia de primar

Clujul deja caută succesorul lui Boc în funcţia de primar

Clujul deja caută succesorul lui Boc în funcţia de primar
16 Dec 2008   •   00:24

Nici nu a trecut bine nominalizarea lui Emil Boc la funcţia de premier al României că au început să se agite apele la Cluj Napoca, partidele fiind în căutarea unui înlocuitor pentru încă actualul primar al municipiului. Primii politicieni interesaţi ar putea fi Vasile Dâncu, Gheorghe Funar sau Eckstein-Kovacs Peter, dar şi actualul viceprimar PDL, Sorin Apostu.
Conform Legii administraţiei publice locale, Guvernul organizează alegeri în termen de 90 de zile din momentul în care prefectul este înştiinţat de demisia primarului. Pe de altă parte însă, Emil Boc se poate suspenda termen de şase luni, perioadă în care are de ales dacă rămâne la Bucureşti sau se întoarce la Cluj.
Primul pe lista succesorilor lui Boc este actualul viceprimar al PDL, Sorin Apostu: ?Este o decizie a PDL care va hotărî asupra oportunităţii candidaturii mele.Dacă partidul mi-o va cere, eu sunt gata să candidez?, a declarat Apostu pentru Cotidianul .
Din partea PD-L au mai fost vehiculate numele consilierului local Florin Stamatian, dar şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tise.
Unul dintre liderii Grupului PSD-ist de la Cluj, Vasile Dâncu, ar putea fi un alt nume pe lista doritorilor de a fi primar al Clujului. Pe listă ar putea reapărea peremistul Gheorghe Funar, cel care a pierdut în faţa lui Boc la alegerile din 2004, după 12 ani la primărie. De asemenea, nici fostul senator UDMR Eckstein-Kovacs Peter nu ar spune un ?nu? hotărât unei eventuale candidaturi.
Din partea PSD, în cărţi mai intră fostul deputat Vasile Puşcaş şi consilierul local Remus Lăpuşan.
De la liberali, potrivit fostului şef al Consiliului Judeţean Marius Nicoară, ar putea candida deputatul Horia Uioreanu sau fosta candidată la Senat Lucia Morariu. Dar PNL mai are şi varianta a senatorului Nicoară însuşi sau a consilierului local Steluţa Cataniciu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cluj Napoca alegeri locale Emil Boc
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close