Antena 3 CNN Politică CNSAS: Nici un candidat prezidenţial nu a colaborat cu fosta Securitate

CNSAS: Nici un candidat prezidenţial nu a colaborat cu fosta Securitate

CNSAS: Nici un candidat prezidenţial nu a colaborat cu fosta Securitate
Sursa foto: Palatul Cotroceni
05 Noi 2009   •   14:58

Colegiul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a finalizat verificarea tuturor celor 13 candidaţi prezidenţiali, negăsindu-se vreo diovadă că vreunul din ei ar fi colaborat cu fosta Securitate în trecut.
Conform comunicatului instituţiei, în şedinţa de joi, membrii Colegiului au decis să menţină deciziile de necolaborare cu Securitatea emise anterior pentru Crin Antonescu, Traian Băsescu, George Becali, Mircea Geoană, Kelemen Hunor, Sorin Oprescu, Constantin Rotaru şi Corneliu Vadim Tudor, respectivii candidaţi fiind deja verificaţi în trecut.
Cum între timp nu au apărut alte informaţii noi, deciziile anterioare în cazul lor au fost menţinute de membrii Colegiului.
Alţi trei candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni - Ovidiu Iane, Gheorghe Manole şi Constantin Ninel Potârcă au primit, tot joi, adeverinţe de necolaborare cu Securitatea.
Un alt candidat înscris în cursă, Remus Cernea, nu a mai fost verificat de CNSAS din punct de vedere al eventualei colaborări cu Securitatea., deoarece acesta nu împlinise 16 ani la data de 22 decembrie 1989.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close