Coaliţia analizează, la cererea PSD, posibilitatea contractării unui împrumut extern

12 Mar 2009   •   10:56
Coaliţia analizează, la cererea PSD, posibilitatea contractării unui împrumut extern Emil Boc, Mircea Geoana

Liderii Coaliţiei PSD şi PDL se întâlnesc joi, după prânz, la sediul Guvernului, pentrua discuta oportunitatea unui acord de împrumut cu FMI. Întrunirea are loc la iniţiativa social-democraţilor şi este menită să atenueze tensiunile apărute între partnerii de guvernare după ce reprezentanţii PSd au reclamat faptul că nu ştiau că Executivul a început demersurile pentru un posibil împrumut extern de la FMI.

Cu numai două zile în urmă, preşedintele PSD Mircea Geoană declara, după o întâlnire a conducerii partiduluicu miniştrii social-democraţi, că îi va cere premierului Emil Boc o întâlnire a coaliţiei în care să se discute despre măsurile economice şi despre un posibil acord cu Fondul Monetar Internaţional.

"Regret că acest început de discuţie cu FMI a fost şi rămâne într-o ceaţă şi un mister nejustificat", a spus Mircea Geoană. Întrebat dacă PDL s-a purtat incorect faţă de PSD, preşedintele social-democrat a spus: "Este mai degrabă un mod de funcţionare netransparentă a instituţiilor. Nu vreau să fac o culpă. Dar, recunosc, este o notă proastă pentru cei care intenţionează să împingă Romania într-un acord cu FMI ca aceasta dezbatere să nu fi avut loc mai din timp, cu cifre pe masă, cu concluzii pe masă, cu o dezbatere publică sănătoasă", a spus preşedintele Senatului.

Antena3.ro

x close