Antena 3 CNN Politică Coaliţia de guvernare, în şedinţă: Deconcentratele şi desemnarea secretarilor de stat pe ordinea de zi

Coaliţia de guvernare, în şedinţă: Deconcentratele şi desemnarea secretarilor de stat pe ordinea de zi

Coaliţia de guvernare, în şedinţă: Deconcentratele şi desemnarea secretarilor de stat pe ordinea de zi
Sursa foto: Guvern
18 Ian 2010   •   10:39

Analizarea evoluţiei negocierilor la nivel local pentru împărţirea posturilor în deconcentrate şi desemnarea unor persoane în funcţiile de secretari de stat deja negociate se află pe masa discuţiilor din şedinţa Coaliţiei care se desfăşoară la această oră, la Palatul Victoria. Liderii democrat-liberali şi cei ai UDMR au convenit săptămâna trecută ca filialele ambelor formaţiuni politice să încheie protocoele locale de colaborare şi să negocieze împărţirea funcţiilor din serviciile deconcentrate până la data de 20 ianuarie.

Deocamdată astfel de înţelegeri au fost perfectate la nivelul judeţelor Covasna şi Timiş, negocierile mergând greu la nivelul altor judeţe precum Bihor, Satu Mare, Alba sau Maramureş, unde relaţiile de colaborare ale UDMR cu PNL complică lucrurile. Până în prezent, au fost împărţite funcţiile pentru prefecţii şi subprefecţii UDMR: 5 posturi pentru prefecţi şi 10 pentru subprefecţi.

La nivel guvernamental, Uniunea trebuie să primească 6 posturi de secretari de stat în cadrul ministerelor conduse de reprezentanţii PDL, în timp ce democrat-liberalii vor avea oameni în cadrul instituţiilor unde udemeriştii deţin portofolii ministeriale.

UDMR i-a propus deja ca secretari de stat pe fostul deputat Kiraly Andras, la Ministerul Educaţiei, şi pe Anton Niculescu la Ministerul Afacerilor Externe, şi a solicitat accelerarea procesului de numire a secretarilor de stat pentru că sunt "foarte multe lucruri de făcut, iar Uniunea nu îşi poate permite să se ocupe doar de numirile în funcţie".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern coalitie UDMR secretari de stat numiri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close