Antena 3 CNN Politică Coaliţia mandatează Guvernul să îşi asume răspunderea pentru plafonarea salariilor profesorilor

Coaliţia mandatează Guvernul să îşi asume răspunderea pentru plafonarea salariilor profesorilor

Coaliţia mandatează Guvernul să îşi asume răspunderea pentru plafonarea salariilor profesorilor
Sursa foto: Foto: tehnopol.ro
04 Apr 2011   •   12:21

Coaliţia mandatează Guvernul să îşi angajeze răspunderea pentru proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesori. Reprezentanţii Guvernului au anunţat, în urmă cu o săptămână, că vor promova în Parlament, posibil prin angajarea răspunderii, un proiect de act normativ care să plafoneze majorarea salariilor pentru profesori. Guvernul susţine că economia nu poate suporta la acest moment o creştere salarială de 50%.

În Coaliţie s-a discutat şi despre reducerea CAS pentru firme de la 44,5% la 41% de la jumătatea anului. Săptămâna vitoare, Coaliţia va discuta şi despre reducerea cotei unice, începând de anul următor.

Potrivit unor surse oficiale ale Mediafax, Executivul ia în calcul angajarea răspunderii pentru proiectul de lege privind uniformizarea salarizării în învăţământ pe considerentul că asupra acestor drepturi salariale nu se poate interveni prin ordonanţă de urgenţă. Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un act similar al Guvernului Tăriceanu.

În urmă cu trei ani, la finalul anului 2008, Guvernul Tăriceanu a emis o ordonanţă de urgenţă care amâna termenul de intrare în vigoare a Legii de majorare a salariilor în învăţământ cu 50% şi stabilea un nivel de majorare de 17%. Actul normativ a fost însă declarat drept neconstituţional.

Ponta: Emil Boc va plăti penal


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a comentat posibilitatea ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe proiectul  de lege care limitează drepturile salariale ale profesorilor. „Nu poate fi acceptată, într-un stat de drept, adoptarea sub nici o formă a unui act normativ care să împiedice exercitarea unor hotărâri judecatoreşti”, a declarat liderul PSD.

Vineri, Victor Ponta a declarat că social-democraţii vor depune o plângere penală pentru nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti, în cazul în care Guvernul va promova o lege care să plafoneze creşterile salariale pentru profesori şi îşi va angaja răspunderea pentru ea.

 







×
Subiecte în articol: guvern proiect de lege coalitie
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close