Antena 3 CNN Politică Coaliţia, mobilizată pentru defilarea rectificării bugetare prin Parlament

Coaliţia, mobilizată pentru defilarea rectificării bugetare prin Parlament

Coaliţia, mobilizată pentru defilarea rectificării bugetare prin Parlament
Sursa foto: Camera Deputatilor
28 Apr 2009   •   11:12

Partenerii de guvernare au dispus mobilizarea propriilor senatori şi deputaţi pentru adoptarea în şedinţa de astăzi a camerelor reunite ale Parlamentului a ordonanţei privind rectificarea bugetară. Liberalii au ameninţat cu moţiunea de cenzură în cazul în care acest act nrmtiv va întruni votul legislativului, Ipocrizie şi joc de opoziţie, acuză guvernanţii demersul liberal.
Senatorii şi deputaţii s-au reunit marţi, pentru a dezbate şi a da vot asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară, în sală fiind prezenţi 322 de parlamentari din totalul de 471.
Ordonanţa privind rectificarea bugetară pe anul 2009 a primit, pe 22 aprilie, raport favorabil din partea Comisiilor reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, cu 22 voturi pentru şi 2 împotrivă, după ce reprezentanţii PNL s-au retras de la dezbateri, urmând ca amendamentele respinse să fie dezbătute în plen.
Prim-vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a anunţat luni că PNL împreună cu UDMR pregăteşte atacarea la Curtea Constituţională a prevederilor OUG de rectificare, dacă acestea vor fi menţinute în Legea care va fi adoptată de Parlament. Pe de altă parte, liberalii şi udemeriştii au stabilit şi o altă modalitate de atac împotriva Ordonanţei de Urgenţă, prin depunerea unei moţiuni de cenzură.
Moţiunea de cenzură PNL, încondeiată de liderii Coaliţiei ca ?joc de opoziţie? şi ?ipocrizie?
Liderii PSD şi PD-L nu se declară însă impresionaţi de intenţia PNL de a depune moţiune de cenzură, ei caracterizând iniţiativa drept un "joc" al opoziţiei.
Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat că nu crede că vreun parlamentar al PSD sau al PD-L va semna pentru moţiunea de cenzură a liberalilor. "Ce ar putea să spună un partid cu ponderea parlamentată a PNL-ului din Parlament? Noi suntem fideli coaliţiei", a comentat ministrul afirmaţiile unor liberali conform cărora ar exista unii parlamentari ai puterii care ar putea să-şi pună semnătura pe moţiunea lor de cenzură.
"Moţiunea de cenzură este problema opoziţiei, dar nu cred că este justificată în această situaţie o moţiune de cenzură împotriva unui act normativ care are darul de a reglementa lucrurile, nu de a le dereglementa", a spus Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. El a mai susţinut că ordonanţa de rectificare este destinată "asigurării unui echilibru bugetar în condiţii de criză" şi că măsurile vor fi "favorabile pentru toată lumea".
Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a cerut la rândul său, liberalilor să nu mai dea dovadă de ipocrizie. "Moţiunea mă face să râd, ei fac un joc de opoziţie, este normal să îl facă ", a declarat liderul PSD. El a criticat şi opoziţia liberalilor faţă de prevederile ordonanţei privind deconcentratele. "Au uitat în schimb cum au numit oamenii în teritoriu. Vă dau un exemplu, la Direcţia de Finanţe Publice din Iaşi, 65 de oameni au fost schimbaţi. Aşa că să nu mai facă pe ipocriţii", a spus primarul Iaşiului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close