Antena 3 Politică Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României cere demisia ministrului Transporturilor

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României cere demisia ministrului Transporturilor

de S.T.    |    02 Aug 2017   •   20:41
Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României cere demisia ministrului Transporturilor
Sursa foto: Foto: gov.ro

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) solicită demisia ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru „grave abateri de management” care afectează „viaţa cetăţenilor români, dar şi companiile autohtone şi străine de infrastructură”, se arată într-un comunicat al CNMR, remis miercuri Agerpres.

Conform sursei citate, pe 26 iulie, o delegaţie a CNMR, condusă de Alexandru Cumpănaşu, s-a întâlnit cu o delegaţie a Ministerului Transporturilor, condusă de Răzvan Cuc, pentru atenţionarea acestuia cu privire la „probleme extrem de grave, ce ţin de viaţa cetăţenilor români care folosesc transportul feroviar”, dar şi de „condiţiile restrictive anti-româneşti ce conduc la falimentarea firmelor de construcţii din România”.

CNMR precizează că un reprezentant al Confederaţiei Sindicale Naţionale "Meridian" l-a atenţionat pe ministrul Transporturilor că se impun „măsuri extrem de urgente pentru zona de feroviar - transport călători”, din cauză că „80% din materialul rulant (locomotive, vagoane, infrastructura de suprafaţă) cedează în parcurs”.

„Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României consideră această situaţie inadmisibilă şi intolerabilă, deoarece pune în pericol zilnic viaţa cetăţenilor români, iar promisiunea ministrului Transporturilor de rezolvare a acestei probleme într-un termen mediu e inadmisibilă”, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, la aceeaşi întâlnire, reprezentanţii CNMR i-au prezentat ministrului Cuc o analiză privind lucrarea de infrastructură, cu accent pe modificări legislative şi ale caietelor de sarcini, ce fac "aproape imposibilă", în prezent, calificarea firmelor româneşti sau reprezentanţelor firmelor străine de infrastructură.

CNMR precizează că modificările aduse prin ordinul de ministru numărul 600/2017 nu ţin cont de HG 395/ 2.06.2016 şi OG 83/16.11.2016, prevederile acestui ordin fiind "în defavoarea capitalului românesc", care "nu mai poate participa la licitaţiile pentru infrastructura mare".

Ţinând cont de lipsa de profesionalism, dezinteresul şi managementul anti-naţional al domnului ministru Cuc, îi solicităm demisia din funcţia de ministru, în caz contrar, vom solicita Parlamentului prin Comisiile de Specialitate audierea acestuia, cu privire la toate neregulile şi posibilele ilegalităţi prezentate de către membrii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României în cele două ore de discuţii şi multe alte aspecte care ţin de managementul defectuos al domnului Cuc”, se mai spune în comunicat.

Conform sursei citate, CNMR a solicitat abrogarea/modificarea ordinului de ministru 600/2017 şi respectarea prevederilor HG 395.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close