Antena 3 CNN Politică Coaliţia va încheia un protocol de susţinere a Tratatului de stabilitate în UE şi propune opoziţiei susţinerea actului

Coaliţia va încheia un protocol de susţinere a Tratatului de stabilitate în UE şi propune opoziţiei susţinerea actului

Coaliţia va încheia un protocol de susţinere a Tratatului de stabilitate în UE şi propune opoziţiei susţinerea actului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Feb 2012   •   14:52

PDL şi UDMR susţin semnarea de către România a Tratatului de stabilitate în Uniunea Economică şi Monetară, au declarat, luni, preşedinţii celor două partide, după ieşirea de la Palatul Cotroceni, unde au avut loc consultările cu şefului statului.

"PDL susţine semnarea acestui tratat de către România şi ratificare lui de către Parlament. Poziţia noastră comună a fost aceea ca în cadrul coaliţiei să semnăm un acord pentru susţinerea semnării şi ratificării de către România a acestui tratat, acord care trebuie consfinţit într-un protocol al coaliţiei şi care semnează a fi deschis şi celorlalte partide parlamentare, pentru că este vorba de interesul naţional", a spus preşedintele PDL, Emil Boc, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Totodată, fostul premier al României a ţinut să precizeze că partidele din arcul guvernamental vor propune şi opoziţiei semnarea actului.

"Acest protocol propun să fie deschis opoziţiei. Coaliţia va propune opoziţiei semnarea protocolului cu privire la tratat şi ratificarea lui de către Parlament. De asemenea, coaliţia propune opoziţiei o discuţie de interes public (...), încât să mergem mai departe, pentru că România are nevoie de stabilitate economică şi politică", a precizat Emil Boc.

"Ne-am înţeles încă de dimineaţă în coaliţie, să încheiem un protocol în ce priveşte semnarea tratatului, pentru că acest lucru nu e în interesul coaliţiei şi invităm şi opoziţia să semneze acest protocol, pentru că nu face parte din dezbaterile politice, este vorba de un tratat de guvernanţă fiscală", a declarat, luni, liderul UDMR, Kelemen Hunor, după consultările la care puterea şi opoziţia au fost invitate de către şeful statului.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a invitat puterea şi opoziţia la consultări la Cotroceni, în cursul zilei de luni. Reprezentanţii USL nu au răspuns invitaţiei şefului statului.

Preşedinţii partidelor şi formaţiunilor reprezentate în Parlament au fost invitaţi la discuţii privind dialogul dintre partide şi funcţionarea Legislativului, precum şi perspectivele ratificării de către România a Tratatului de stabilitate în Uniunea Economică şi Monetară.

Referitor la Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a arătat că Uniunea recunoaşte necesitatea adoptării acestui document.

 



×
Subiecte în articol: Emil Boc coalitie opozitie sustinere
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close