Antena 3 CNN Politică Codurile penal şi civil intră marţi în dezbatere publică

Codurile penal şi civil intră marţi în dezbatere publică

Codurile penal şi civil intră marţi în dezbatere publică
Sursa foto: Victor Ponta
25 Mai 2009   •   10:54

Parlamentarii jurişti, societatea civilă şi alte instituţii abilitate vor demara primele consultări pe proiectele de cod penal şi civil. Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a anunţat luni că o primă întâlnire va avea loc marţi pentru a se aduce eventuale completări aduse celor două proiecte.
"Mâine (n.r.-marţi) avem prima întâlnire mare cu absolut toţi cei care au participat la elaborarea Codurilor, şi instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale şi asociaţii profesionale. O să ne împărţim pe cele două părţi, pe civil şi pe penal, şi vedem dacă mai sunt lucruri de îndreptat, o să încercăm şi în continuare. Marea mea speranţă este că până la urmă dezbaterea publică totuşi se face prin mass-media, este vehiculul principal, şi sper ca ceea ce se scrie să fie totuşi corect", a declarat Ponta la începutul şedinţei coaliţiei PDL-PSD, desfăşurate la Senat.
Ponta a evitat să precizeze dacă a fost fixată o dată pentru asumarea răspunderii Guvernului pe cele două proiecte. "Este decizia primului-ministru", a arătat preşedintele subcomisiei de Cod penal.
Cele două proiecte de coduri juridice au fost depuse săptămâna trecută la Senat ca iniţiative ale membrilor subcomisiilor parlamentare de specialitate. În cazul în care nu vor putea fi trecute prin procedura parlamentară obişnuită până la mijlocul lunii iunie, înainte de raportul de ţară al Comisiei Europene, este posibil ca Executivul să-şi asume răspunderea pe aceste acte normative.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close