Antena 3 CNN Politică Colegiul Naţional Director al PDL se reuneşte duminică, de la ora 17:00. Blaga nu exclude o candidatură pentru şefia partidului

Colegiul Naţional Director al PDL se reuneşte duminică, de la ora 17:00. Blaga nu exclude o candidatură pentru şefia partidului

Colegiul Naţional Director al PDL se reuneşte duminică, de la ora 17:00. Blaga nu exclude o candidatură pentru şefia partidului
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Iun 2012   •   09:38

Colegiul Naţional Director al PDL se reuneşte, duminică, de la ora 17,00, la Palatul Parlamentului. Reuniunea va fi urmată de o conferinţă de presă la sediul central al PDL.
   
Democrat-liberalii s-au reunit, joi, în prima şedinţă a Colegiului Director după alegerile locale din 10 iunie. Reuniunea a venit ca urmare a declaraţiei făcute marţi de preşedintele Organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, care şi-a anunţat demisia din funcţie.
   
''Rezultatele alegerilor locale la nivel naţional sunt departe de a fi mulţumitoare! (...) ne asumăm faptul că PDL, ca principal partid în coaliţie, a plătit costurile unei guvernări de austeritate. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul unei analize serioase şi a unei introspecţii personale la nivelul liderilor partidului'', a explicat motivul demisiei, pe blogul personal, Elena Udrea.
   
Totodată ea spunea că scorul obţinut atât în cele şase sectoare, cât şi la CGMB este sub ţinta fixată, dar şi sub aşteptările sale.
   
''Evident că atât eu, cât şi cei şase preşedinti de sectoare ne asumăm aceste rezultate, iar un rezultat slab nu poate rămâne fără urmări. Ca om politic responsabil şi cu onoare, am decis încă de duminică seara să demisionez din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă dupa validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale'', adaugă Elena Udrea.
   
Gestul Elenei Udrea a fost urmat de al fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş, care a declarat miercuri că îşi va depune mandatul de preşedinte al filialei PDL sector 6 iar colegii săi vor decide dacă este necesară demisia sa.
   
El a afirmat miercuri că preşedintele partidului, Emil Boc, ar trebui să-şi dea demisia, deoarece proiectul politic al PDL a eşuat.
   
Despre rezultatul alegerilor şi schimbarea conducerii partidului Silviu Prigoană, candidat la Primăria Capitalei, declara, luni, că nu este necesară pentru că nu e nimeni vinovat de rezultatele partidului.
   
Şeful campaniei PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi că în viitoarea şedinţă a Colegiului Director al PDL (n.r. de joi) vor fi analizate rezultatele fiecărei organizaţii judeţene la alegerile locale. El a spus că temă principală de discuţii este strategia de recuperare, până la alegerile parlamentare, a votului negativ dat PDL la alegerile locale.
   
Mai mulţi democrat-liberali au cerut demisia conducerii Partidului Democrat Liberal, în urma rezultatelor obţinute de formaţiunea politică la alegerile locale de pe 10 iunie.
   
Miercuri, senatorul PDL Radu Berceanu a cerut demisia întregii conduceri a PDL şi convocarea unui congres extraordinar.
   
'La acest congres să vină toţi cei care au ieşit primari, toţi cei care au candidat, toţi care au ieşit consilieri judeţeni, pentru ca ei să participe prin votul lor la stabilirea deciziei. Şi, dacă decizia va fi ca acelaşi BPN sau acelaşi preşedinte sau acelaşi grup, prim-vicepreşedinte să meargă în continuare, foarte bine, aia e. Dar eu cred că cei care au muncit în alegerile astea şi au câştigat sau au pierdut mai la limită trebuie să decidă ceea ce urmează, şi nu să se spună 'domne, noi sigur suntem cei care ne-am jertfit'. Ne-am jertfit, ne-am jertfit, dar se pare că n-a înţeles nimeni jertfa asta. Şi problema noastră este ca să avem de aici încolo o idee politică, ce facem, pentru că în politică mai câştigi, mai pierzi. Dar, atunci când ai pierdut, primul lucru este să faci o analiză, pentru că altfel nu ştii de ce ai pierdut, mergi în continuare pe aceeaşi greşeală. Şi, după ce faci o analiză, să iei măsurile respective', a explicat senatorul PDL.

Blaga nu exclude o candidatură pentru şefia partidului; Boc spune că nu va mai candida şi se va ocupa de Primăria Cluj ''ca la carte''.
   
'Noi am avut azi (n.r. joi) un Colegiu Director destul de lung, pe care îl vom reîncepe la ora 17,00 duminică. (...) Biroul Permanent Naţional al partidului şi-a dat demisia. Au fost diferite puncte de vedere, cu avantajele şi dezavantajele pe care le-ar putea avea o Convenţie sau ce ar însemna o conducere interimară care să conducă efectiv partidul până după alegerile generale. Suntem în faţa unei situaţii juridice dificile. Eu cred că nu se poate decât dacă se ajunge la o Convenţie', a afirmat, joi, Vasile Blaga.
   
El a spus că, până duminică, va fi analizat Statutul PDL din toate punctele de vedere, pentru a vedea care va fi decizia finală. 'Duminică vom ieşi cu o concluzie clară', a precizat Blaga.
   
Întrebat despre speculaţiile apărute din şedinţa CDN de joi conform cărora nu ar dori să candideze pentru şefia PDL la viitoarea Convenţie, Vasile Blaga a spus că 'nici pe departe' nu exclude o astfel de posibilitate.
   
'Am văzut tot felul de discuţii - candidează, nu candidează. Oricine candidează într-o echipă. Eu nu am spus că nu voi candida. Nici că voi candida. Dacă colegii vor ajunge la concluzia asta şi au fost astăzi voci destule în BPN care se îndreptau spre o astfel de soluţie, atunci sigur o să mă consult şi vom merge mai departe. Numai că important este cum va merge tot partidul mai departe. Eu am spus că nu candidez în echipa de organizare a unei Convenţii, pentru că nu pot să candidez la preşedinţia partidului ca membru al unei echipe de organizare a unei Convenţii. Cel mai important e să rămânem uniţi, să avem o conducere care să nu poată fi contestată la alegeri', a precizat Vasile Blaga.
   
Toată conducerea PDL şi-a prezentat demisia joi seară. Preşedintele demisionar al formaţiunii, Emil Boc, a spus că în perioada următoare PDL va avea doar o structură interimară, până la alegerea unei noi conduceri şi a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat şi să se va ocupa ''ca la carte'' de Primăria Municipiului Cluj Napoca.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close