Antena 3 CNN Politică "Comemorare". Haşotti: Românii dau acum dreptate propunerii "celor 322" de suspendare a lui Băsescu

"Comemorare". Haşotti: Românii dau acum dreptate propunerii "celor 322" de suspendare a lui Băsescu

"Comemorare". Haşotti: Românii dau acum dreptate propunerii "celor 322" de suspendare a lui Băsescu
Sursa foto: Puiu Haºotti
18 Mai 2010   •   11:31

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a ?comemorat?, marţi, în plenul Senatului, trei ani 322 de când cei 322 de parlamentari l-au suspendat din funcţia de preşedinte pe Traian Băsescu. În oinia senatorului liberal, în prezent, românii dau dreptate demersului parlamentar ?îndreptăţit? de acum trei ani.
"Din păcate, majoritatea românilor şi-a dat seama abia acum că am avut dreptate", a declarat, în debutul lucrărilor Senatului, Puiu Haşotti.
El a menţionat că s-au împlinit trei ani de când, "cu îndreptăţire", 322 de parlamentari au propus suspendarea preşedintelui Băsescu, dar electoratul a respins la referendumul din 19 mai 2007 această variantă.
Parlamentul a aprobat, 19 aprilie 2007, hotărârea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, cu 322 de voturi "pentru" şi 108 voturi "împotrivă" şi 10 abţineri. Interimatul funcţiei a fost asigurat de preşedintele Senatului din acea perioadă, Nicolae Văcăroiu.
La referendumul din 19 mai 2007, au votat împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu 74,48% dintre cei care s-au prezentat la urne, iar pentru demiterea acestuia s-au pronunţat 24,75%, prezenţa fiind de 44,45% din totalul persoanelor cu drept de vot.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: suspendare Traian Băsescu parlamentari
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close