Antena 3 CNN Politică Comisia de control a SRI se întrunește pentru a discuta despre activitatea serviciului de informații în timpul protestelor din Capitală

Comisia de control a SRI se întrunește pentru a discuta despre activitatea serviciului de informații în timpul protestelor din Capitală

Comisia de control a SRI se întrunește pentru a discuta despre activitatea serviciului de informații în timpul protestelor din Capitală
03 Feb 2017   •   11:23

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI se va întruni începând cu ora 14,00 pentru a lua în discuţie activitatea Serviciului în ceea ce priveşte protestele din Capitală, au declarat pentru AGERPRES surse parlamentare.

Oficiali din SRI au afirmat, pentru AGERPRES, că la Comisie vor fi transmise documentele referitoare la modul în care Serviciul a informat în legătură cu protestele.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, joi, că a cerut şefului Comisiei de control al activităţii SRI, Adrian Ţuţuianu, să stabilească în ce măsură poate verifica dacă SRI a transmis premierului, MAI şi primarului general al Capitalei informări premergătoare declanşării violenţelor din Piaţa Victoriei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat, joi, că nu a primit informări cu privire la eventuale intenţii de provocare la protestul desfăşurat miercuri seara în Piaţa Victoriei, adăugând că secretarul de stat Viorel Ştefu şi şeful Poliţiei, Bogdan Despescu au primit mesaje SMS din partea unui ofiţer SRI.

"Eu nu am primit informări cu privire la eventuale intenţii de provocare (...). Nu au fost informaţii inedite venite din partea SRI. Aseară, între orele 19,43 şi 22,55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ştefu şi şeful Poliţiei, Bogdan Despescu, au primit mesaje SMS din partea unui ofiţer din cadrul SRI, în care se face referire exclusiv la posibila prezenţă la protest a anumitor persoane, activişti care participă constant la activităţi de acest gen, precum şi prezenţa unor membri ai galeriilor, la modul general", a susţinut Carmen Dan.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close