Antena 3 CNN Politică Comisia juridică a Camerei Deputaţilor respinge urmărirea penală a Rovanei Plumb

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor respinge urmărirea penală a Rovanei Plumb

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor respinge urmărirea penală a Rovanei Plumb
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    16 Oct 2017   •   19:00

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la încuviinţarea efectuării urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

S-au înregistrat 14 voturi pentru respingerea solicitării DNA şi 9 voturi împotriva respingerii solicitării, a anunţat deputatul PNL Ioan Cupşa.

Raportul comisiei urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor în şedinţa de marţi.

UPDATE 18.25 - „Am respectat în litera legii tot ceea ce am făcut în activitatea de ministru”, a spus Rovana Plumb la finalul ședinței Comisiei juridice la care s-a discutat solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind efectuarea urmăririi sale penale.

Rovana Plumb, în fața Comisiei: „Sunt nevinovată”

UPDATE 17.00 - Deputatul PSD Rovana Plumb, fost ministru al Mediului, s-a prezentat luni la şedinţa Comisiei juridice la care se discută solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind efectuarea urmăririi sale penale.

Rovana Plumb a venit însoţită de avocat.

Şedinţa comisiei nu este publică.

Știrea inițială:

Fostul ministru al Mediului Rovana Plumb urmează să se prezinte luni în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru discutarea solicitării DNA privind efectuarea urmăririi sale penale.

Asta în condiţiile în care apărătorii fostului ministru au cerut Comisiei Juridice încă de săptămâna trecută să nu ia în discuţie cererea acuzând că din dosar lipsesc documente şi să sunt inadvertenţe grave între ce e în dosar şi comunicatul dat de DNA.

Cum ar fi că Hotărârea de Guvern a fost emisă în 12 zile lucrătoare, nu 17 ore cum au comunicat procurorii.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close