Antena 3 CNN Politică Comisia juridică a Camerei respinge cererea opoziţiei privind revocarea Robertei Anastase

Comisia juridică a Camerei respinge cererea opoziţiei privind revocarea Robertei Anastase

Comisia juridică a Camerei respinge cererea opoziţiei privind revocarea Robertei Anastase
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Apr 2012   •   19:56

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererea opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, a declarat preşedintele Comisiei, Daniel Buda, informează Mediafax.

Buda a precizat că 14 deputaţi din Comisie au fost "pentru" respingerea acestei cereri, în timp ce "doi sau trei" deputaţi au fost împotrivă.

El a spus că a fost cvorum în Comisie când a fost luată această decizie.

Potrivit lui Buda, cererea de revocare a preşedintelui Camerei este neregulamentară, deoarece preşedintele poate fi revocat doar la cererea grupului care l-a propus.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni, să trimită cererea de revocare a preşedintelui Camerei la Comisia juridică pentru întocmirea unui raport, a anunţat secretarul Camerei Dumitru Pardău.

USL a cerut, miercuri, suspendarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Solicitarea a fost făcută în plenul Camerei.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a arătat că solicitarea de revocare vine din partea partea grupurilor parlamentare ale USL şi se referă la aplicarea unei sancţiuni prevăzute de Regulament faţă de Roberta Anastase, pentru încălcări repetate, comise cu bună ştiinţă şi într-un mod în care pregătirea lui juridică îl obligă să o definească drept recidivă şi infracţiuni continuate.

"Doamna Anastase, ca orice om care comite infracţiuni, nu e singură. Ieri, cu votul a patru minţi strălucite din Comisia juridică, în absenţa celor 21 de membri ai comisiei, domnul zootehnist Buda ne-a modificat Constituţia. Iar doamna Anastase ne-a explicat cum Constituţia va fi adoptată tacit. Aceasta este discuţia dintre doamna Anastase şi preşedintele Băsescu, în public", a declarat Victor Ponta.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close