Antena 3 CNN Politică Comisia juridică propune plenului începerea urmăririi penale împotriva Monicăi Ridzi pentru delapidare

Comisia juridică propune plenului începerea urmăririi penale împotriva Monicăi Ridzi pentru delapidare

Comisia juridică propune plenului începerea urmăririi penale împotriva Monicăi Ridzi pentru delapidare
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
29 Sep 2009   •   11:54

Deputaţii jurişti au decis marţi să avizeze favorabil raportul comisiei de anchetă Ridzi.Plenul va urma să se pronunţe asupra cererii de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Monica Iacob Ridzi, pentru faptele de delapidare ce fac obiectul raportului elaborat de Comisia de anchetă. Raportul comisiei juridice va fi dezbătut de plenul Camerei într-o şedinţă ulterioară, după ce astăzi, deputaţii au amânat luarea sa în discuţie, pe motiv că membrii Comisiei juridice nu au reuşit să finalizeze raportul în timp util.

"Raportul Comisiei juridice a fost trecut în Biroul Permanent pe poziţia a treia pe ordinea de zi a plenului, dar raportul nu a venit şi nici proiectul de hotărâre, aşa că amân acest punct de pe ordinea de azi", a explicat preşedintele de şedinţă, Daniela Popa.

Raportul favorabil al Comisiei Juridice a fost adoptat cu 12 voturi "pentru" de la deputaţii PNL, PSD şi UDMR. Cei 8 reprezentanţi democrat-liberalii s-au împotrivit deciziei, invocând "nulitatea absolută" a raportului final elaborat de Comisie şi incompatiblitata forului de anchetă.
Invitată la audierile comisiei juridice, fostul ministru PDL nu a fost prezentă la lucrările acestui for, desfăşurate în paralel cu plenul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close