Antena 3 CNN Politică Comisia Udrea continuă audierile. Ministrul Turismului, pus la zid de Finanţe

Comisia Udrea continuă audierile. Ministrul Turismului, pus la zid de Finanţe

Comisia Udrea continuă audierile. Ministrul Turismului, pus la zid de Finanţe
19 Aug 2009   •   09:34

Reprezentanţi ai patru firme, implicate în procedura de achiziţie la programul "Lumină la malul mării" vor fi audiaţi miercuri de comisia Udrea. Preşedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban, susţine că joi aşteaptă ca ministrul Turismului să vină şi să răspundă în faţa comisiei parlamentare. În caz contrar, îi va cere premierului să dispună ca ministrul din Cabinetul său să respecte prevederile legale.

Între timp, toată lumea vrea să afle cum a apărut înregistrarea audio cu membrii comisiei, în presă. Marţi, secretarul general al Camerei Deputaţilor a declarat că nu există motive pentru deschiderea unei anchete, pentru că niciun angajat al instituţiei nu a fost implicat.

Ludovic Orban este hotărât să afle cine a spionat lucrările comisiei de anchetă. Pentru început, el a dorit să vadă dacă înregistrarea putea fi făcută cu aparatura din dotarea Camerei Deputaţilor. S-a convins destul de repede că o discuţie nu poate fi înregistrată dacă microfoanele sunt închise.

Conducerea Camerei Deputaţilor spune că angajaţii Parlamentului nu au fost implicaţi în niciun fel.

Tevatura creată în jurul înregistrării nu a deturnat însă atenţia comisiei de la ce au de făcut. Parlamentarii vor în continuare să stea de vorbă cu Elena Udrea.

Niciunul dintre cei patru angajaţi ai Ministerului Turismului invitaţi la comisie nu au venit. Singura care a dat curs invitaţiei a fost preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Cristina Trăilă, colegă de partid cu Elena Udrea. Aceasta a susţinut că toate achiziţiile s-au făcut cu respectarea legii.

Finanţele o pun la zid pe Elena Udrea

Jurnalul Naţional a intrat în posesia unui raport, redactat de Ministerul Finanţelor, pentru Comisia de anchetă, care cataloghează drept "fără bază legală" o serie de cheltuieli făcute la Turism, în special pentru contracte de publicitate.

Documentul a fost întocmit pe baza raportărilor făcute de Ministerul condus de Udrea către instituţia Fiscului, până pe 14 august.

Conform raportului, Elena Udrea ar fi profitat de anumite capitole de lege modificate special astfel încât Ministerul Turismului să poată face achiziţii directe de publicitate.

Surse din Ministerul de Finanţe au dezvăluit pentru Jurnalul Naţional că redactarea documentului ar fi pus la grea încercare profesionalismul funcţionarilor din instituţia condusă de PD-L. Şi asta pentru că nimeni din conducerea Direcţiilor nu ar fi vrut să-şi asume răspunderea pentru un raport care ar fi ?legalizat" cheltuielile făcute de Elena Udrea.

În lumina apariţiei acestui document se explică şi scandalul creat în jurul comisiei de anchetă prin apariţia deja celebrelor înregistrări.

Dacă funcţionarii din Ministerul Turismului ar fi fost confruntaţi cu datele din acest document emis de Ministerul Finanţelor, neregulile de la turism ar fi fost mult mai greu de acoperit. Oricum, raportul înaintat de Ministerul Finanţelor reprezintă o informaţie cheie în demersul descoperirii adevărului în cazul Elena Udrea.

Antena 3


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close