Antena 3 CNN Politică Comisia Udrea intră în pâine marţea viitoare. Campaniile de promovare ale Ministerului Turismului, luate la puricat

Comisia Udrea intră în pâine marţea viitoare. Campaniile de promovare ale Ministerului Turismului, luate la puricat

Comisia Udrea intră în pâine marţea viitoare. Campaniile de promovare ale Ministerului Turismului, luate la puricat
Sursa foto: Elena Udrea
29 Iul 2009   •   13:33

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea se va întruni pentru prima oară marţea viitoare, a declarat, miercuri, preşedintele comisiei, deputatul PNL Ludovic Orban.
Deputatul liberal a precizat, pentru Mediafax, că decizia Camerei Deputaţilor privind înfiinţarea comisiei de anchetă a fost publicată în Monitorul Oficial şi drept urmare acest for poate fi convocat. Prima şedinţă va fi alocată însă stabilirii regulamentului de funcţionare, a programului de lucru şi a documentelor care vor fi solicitate Ministerului Turismului.

Comisia se va ocupa verificarea legalităţii cheltuirii banilor publici destinaţi pentru campania de promovare "Romania, Land of Choice", pentru programul "De Paşte în Bucovina" sau modul în care a fost atribuit contractul pentru organizarea evenimentului "Lumină la malul mării", precum şi modul în care au fost cheltuiţi banii publici pentru desfăşurarea concertului susţinut de Goran Bregovici şi Wedding Funeral Orchestra în staţiunea Mamaia.

Un altă problemă aflată în atenţia comisiei priveşte verificarea "corectitudinii modului în care MT a încheiat parteneriatul cu BRD-Societe Generale pentru realizarea şi difuzarea clipurilor publicitare ale conceptului "Romania- Land of Choice", în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă, doamna Udrea a beneficiat de o reeşalonare sau refinanţare a creditului pe care îl avea angajat la această bancă". Potrivit declaraţiei de avere depuse la data de 16 iunie 2009, Elena Udrea are un credit la BRD de 3.297.000 de euro, contractat în 2007 şi cu scadenţă în 2010. În declaraţia de avere din decembrie 2008, creditul era însă cu 10.000 de euro mai mic şi cu scadenţă în 2009.

Din comisia de anchetă mai fac parte deputaţii PSD Aura Vasile, Robert Negoiţă, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriţă şi Nicolae Bănicioiu, liberalii Claudiu Ţaga şi Adriana Săftoiu, precum şi deputatul Lakatos Peter, desemnat de grupul UDMR. Grupurile parlamentare ale PDL şi ale minorităţilor naţionale au preferat să nu deesemneze membri pentru comisia de anchetă în cazul Udrea.
Comisia a fost constituită, luni, prin votul Camerei Deputaţilor, după ce PNL şi PSD au solicitat verificarea legalităţii cheltuirii banilor publici la Ministerul Turismului, precum şi a modului în care s-au încheiat şi derulat contractele de publicitate privind promovarea acestui domeniu.
Social-democraţii şi liberalii semnatari ai aceste cereri susţin că, deşi ministrul Elena Udrea "se plângea", la începutul acestui an, că "deţine un buget mic" şi un buget limitat pentru publicitate, după şase luni s-ar constata "un dezmăţ pe bani publici prin alocarea unor fonduri impresionante pentru programe a căror obiective nu vizează în niciun caz interesul naţional".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Udrea comisie Orban turism contracte publicitate
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close