Antena 3 CNN Politică Comisia Udrea NU se desfiinţează: Şedinţa Biroului Permanent al Camerei, suspendată

Comisia Udrea NU se desfiinţează: Şedinţa Biroului Permanent al Camerei, suspendată

Comisia Udrea NU se desfiinţează: Şedinţa Biroului Permanent al Camerei, suspendată
19 Aug 2009   •   14:30

Elena Udrea spune că se va prezenta la comisia parlamentară care anchetează activitatea Ministerului Turismului doar dacă se va schimba componenţa comisiei. Ministrul a trimis în acest sens o adresă oficială, care îi vizează pe membrii Comisiei surprinşi în înregistrarea neautorizată care a ajuns în presă.

Între timp, şedinţa Biroului Permanent la Camerei Deputaţilor a fost suspendată din lipsă de cvorum. La şedinţa trebuia să se discute propunerea Robertei Anastase de suspendare a activităţii comisiei Udrea.

Parlamentarii care anchetează activitatea Ministerului Turismului susţineau că această comisie nu poate fi desfiinţată.




Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a propus sesizarea Biroului Permanent şi a Comisiei juridice în privinţa preşedintelui Camerei Deputaţilor Roberta Anastase pe motiv că aceasta a încercat să intimideze Comisia. Chiriţă susţinea că Roberta Anastase a avut un comportament "abuziv" şi nu a respectat Regulamentul atunci când a cerut suspendarea lucrărilor.

Dumitru Chiriţă a fost susţinut de un alt membru al comisiei, Robert Negoiţă, potrivit căruia desfiinţarea nu ar fi fost regulamentară.

Preşedintele Comisiei Udrea, Ludovic Orban, a anunţat că un expert în IT va verifica data la care au fost postate pe site documentele privind achiziţiile publice de la Ministerul Turismului.

Orban susţine că cele mai multe postări au fost făcute după începerea activităţii Comisiei.

Între timp, Comisia s-a reunit pentru noi audieri.

Deputaţii au chemat la audieri reprezentanţii mai multor firme implicate în organizarea evenimentelor.

Elena Udrea este aşteptată joi la audieri. Membrii comisiei speră că ministrul va veni, totuşi, chiar dacă a anunţat că nu va fi prezentă.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor Roberta Anastase
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close