Antena 3 CNN Politică Comisie internă la PNL pentru selectarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare

Comisie internă la PNL pentru selectarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare

Comisie internă la PNL pentru selectarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
09 Feb 2009   •   15:37

PNL a înfiinţat o comisie care să se ocupe de selecţionarea şi evaluarea candidaţilor la Parlamentul european. Potrivit liderului liberal Călin Popescu Tăriceanu lista este deschisă şi personalităţilor din afara partidului. Comisia internă va fi condusă de Teodor Meleşcanu şi Crin Antonescu.
"Parlamentarii care ne reprezintă astăzi la PE şi-au făcut o carte de vizită - sigur, nu egală - şi cred că activitatea lor va fi o recomandare pentru a fi repuşi pe listă, reselecţionaţi, dar vor fi şi candidaţi care nu sunt în momentul de faţă la PE. E o competiţie deschisă", a afirmat Tăriceanu. "Şi dacă vor exista personalităţi deosebite care să considerăm că ne pot reprezenta la PE, din afara partidului, nu aş spune că uşa este închisă, aşa cum a practicat de multă vreme în PNL", a afirmat Tăriceanu.
Liderul PNL a atras atenţia asupra riscului lipsei de interes pentru alegerile pentru PE. "Cred că este obligatoriu să ridicăm gradul de interes şi de participare la vot la alegerile pentru PE. Sunt convins că noi vom putea să avea o echipă foarte bună, aşa cum probabil pe unii dintre ei îi ştiţi deja, care au făcut o figură foarte bună în PE. Am convenit să strângem un minim de 500.000 de semnături pentru a putea depune listele", a mai spus preşedintele liberal.
Referindu-se la o eventuală candidatură a lui Petre Roman, Tăriceanu a precizat doar că toţi cei interesaţi trebuie să-şi depună candidaturile împreună cu dosarul de candidatură, urmând a discuta ulterior cu membrii comisiei de selecţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close