Antena 3 CNN Politică Competenţele de vicepremier ale social-democratului Dan Nica ar putea fi micşorate

Competenţele de vicepremier ale social-democratului Dan Nica ar putea fi micşorate

Competenţele de vicepremier ale social-democratului Dan Nica ar putea fi micşorate
Sursa foto: Dan Nica
05 Feb 2009   •   13:43

Atribuţiile lui Dan Nica în calitate de vicepremier ar putea să fie restrânse la nivelul coordonării unor autorităţi de reglementare sau al gestionării absorbţiei fondurilor europene.
Numirea social-democratului şi la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor, va determina reducerea atrbuţiilor lui Nica ca vicepremier prin aprobarea de către Parlament a noii structurii a Guvernului, susţin surse citate de Mediafax.
La ora actuală, Nica are în subordinea sa Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, Autoritatea pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Departamentul de Afaceri Europene şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă.
Din postura de vicepremier, Dan Nica mai coordonează procesul de absorbţie a fondurilor comunitare, de care se ocupă un grup interministerial, sub conducerea directă a premierului Emil Boc şi a sa.
Guvernul aşteaptă un răspuns din partea parlamentului la sesizarea remisăn acestui for legislativ cu privire la posibilitatea ca Nica să poată îndeplini, cumulativ, atât funcţia de viceprim-ministru, cât şi pe cea de ministru al Administraţiei şi Internelor.
Validarea lui Nica ca ministru de Interne de către Parlament ar putea avea loc în cursul zilei de marţi sau miercuri de către plenurile reunite ale celor două Camere, şedinţa acestora fiind precedată de o reuniune a Birourilor Permanente. Din punct de vedere procedural, adresa premierului Emil Boc către preşedinţii Camerelor urmează să fie discutată în Biroul Permanent al fiecărei Camere. Apoi se va stabili data întrunirii Birourilor Permanente reunite. Votul din plen nu va viza întregul Guvern, ci doar pe Dan Nica care va cumula postul de vicepremier cu cel de ministru de Interne.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atributii vicepremier MAI parlament
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close