Antena 3 CNN Politică Complet neașteptat! Ce job a avut Petre Roman înainte de a intra în politică și ce pensie încasează astăzi

Complet neașteptat! Ce job a avut Petre Roman înainte de a intra în politică și ce pensie încasează astăzi

Petre Roman continuă să reprezinte și astăzi unul dintre simbolurile Revoluției din anul 1989. Acesta a fost unul dintre liderii politici cu multă putere, după căderea comunismului și s-a bucurat de multe privilegii.

Complet neașteptat! Ce job a avut Petre Roman înainte de a intra în politică și ce pensie încasează astăzi
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
de Anca Andrei    |    08 Aug 2020   •   18:41

Înainte să intre în politică și să ajungă chiar premier al României, Petre Roman a avut un job, despre care foarte puțini știu și asta pentru că s-a vorbit foarte puțin despre acest subiect. El lucra ca profesor universitar, având specializarea în fizica fluidelor şi poluarea mediului.

Petre Roman a avult mai multe funcții politice de-a lungul timpului. Printre altele, a fost membru al Consiliului Provizoriu al Frontului Salvării Naţionale, iar pe 26 decembrie 1989 a fost o zi pe care nu o va uita niciodată, a fost desemnat premier, primul al României postdecembriste. A ocupat această funcţie până în toamna anului 1991.  A rămas activ în politică și între anii 1996 - 2004 a fost senator, iar în perioada 19 decembrie 2012-9 februarie 2015, deputat de Brașov.

Ce pensie încasează astăzi Petre Roman

Pentru toate funcții adunate, el încasează astăzi o pensie de 3200 lei, conform infospot.ro, deși mulți ar fi crezut că atinge o sumă similară cu cea a specialilor României. 

Petre Roman a fost căsătorit vreme de 34 de ani cu Mioara Roman, care era și ea tot profesor universitar. Oana Roman este fiica celor doi, și ea cunoscută ca un personaj monden. În anul 2007, fost premier a surprins pe toată lumea. A divorțat pentru a se recăsători cu cântăreața Silvia Chifiriuc, cu care are un băiețel pe nume Petru.

×
Subiecte în articol: Petre Roman job pensie
Parteneri
x close