Antena 3 CNN Politică Concesie: Minorităţile i-au propus lui Băsescu guvern de uniune naţională condus de Klaus Iohannis

Concesie: Minorităţile i-au propus lui Băsescu guvern de uniune naţională condus de Klaus Iohannis

Concesie: Minorităţile i-au propus lui Băsescu guvern de uniune naţională condus de Klaus Iohannis
Sursa foto: Varujan Pambuccian
05 Noi 2009   •   18:04

Prima etapă din consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu cu formaţiunile politice parlamentare a adus şi o primă nuanţare a poziţiei majorităţii din legislativ. Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian a afirmat joi seară, după discuţiile purtate cu şeful statului că i-a propus acestuia formula numirii edilului Sibiului, Klaus Iohannis ca premier şi crerea unui guvern de uniune naţională. Până la ora actuală, reprezentanţii majorităţii parlamentare se pronunţaseră pentru un guvern tehnocrat, în frunte cu Iohannis, varianta unui Executiv politic de uniune naţională fiind îmbrăţişată iniţial numai de către Băsescu şi PDL.

?Klaus Iohannis nu este membru al nici un partid politic, dar este liderul Forumului democrat al Germanilor, care este reprezentat prin Ovidiu Ganţ în Parlament. Noi ni-l asumăm în totalitate pe domnul Iohannis ca propunere. Noi ne facem datoria de a sprijini pe unul dintre colegii noştri. Toate bătăliile politice le-a câştigat în calitate de preşedinte al Forumului German, fără nici un sprijin politic şi, de multe ori, în competiţie cu alte partide politice? a declarat Pambuccian.

El a recunoscut că minorităţile nu ar fi venit cu o asemenea propunere dacă nu exista şi o susţinere masivă în parlament pentru edilul Sibiului.

Deputatul a explicat că reprezentanţii minorităţilor i-au făcut şefului statului o propunere dublă:
?Iohannis premier peste o formulă de guvern extrem de convenabilă de uniune naţională?.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: consultari cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close