Antena 3 CNN Politică Concluziile discuţiilor de la Cotroceni: Nu se va putea evita majorarea taxelor

Concluziile discuţiilor de la Cotroceni: Nu se va putea evita majorarea taxelor

Concluziile discuţiilor de la Cotroceni: Nu se va putea evita majorarea taxelor
Sursa foto: Traian Bãsescu
05 Mai 2010   •   16:22

Preşedintele Traian Băsescu a analizat împreună cu membrii Guvernului şi premierul Emil Boc mai multe variante de reducerea deficitului bugetar, dar potrivit unor surse ministeriale, până şi preşedintele statului ar fi ajuns la concluzia că nu se poate evita majorarea unor taxe, precum cota unică de impozitare, şi chiar a TVA în momentul de faţă.

"Avem mai multe scenarii de lucru, dar posibilitatea majorării cotei unice şi a TVA rămâne încă valabilă? au precizat pentru Antena3.ro surse ministeriale prezente la întrunirea de la Cotroceni.
Potrivit surselor citate, Băsescu ar fi solicitat membrilor Guvernului să găsească soluţii pentru ca aceste creşteri să fie resimţite cât mai puţin la nivelul TVA şi cotei unice de impozitare.
Potrivit Mediafax, deja se discută ca despre o fatalitate creşterea nivelului la 20% a cotei unice de impozitare şi la 24% a TVA.
Surse politice au precizat pentru Antena3.ro că la întrunirea de la palatul Cotroceni au participat atât Emil Boc, cât şi greii din PDL, miniştrii Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Vasile Blaga cât şi ministrii Cătălin Predoiu şi Mihai Şeitan.
BNR se opune oricărei majorări a TVA, argumentând că oricum colectarea este deficitară şi că o astfel de măsură ar împiedica relansarea economiei şi ar creşte preţurile, în timp ce FMI nu crede în beneficiile unei impozitări progresive pe salarii, susţin unele surse guvernamentale.
Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a spus miercuri că nu face nicio referire la măsurile de politică fiscală înainte de a se ajunge o înţelegere cu autorităţile române, întrebat dacă va fi majorată TVA.
"Nu voi vorbi despre măsuri specifice de politică fiscală până nu ajungem la o înţelegere cu autorităţile române", a spus Franks, înainte de întâlnirea cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.
Premierul Emil Boc şi miniştrii intenţionează să se reunească într-o nouă şedinţă, în care să fie analizate concluziile negocierilor cu Fondul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close