Antena 3 CNN Politică Conducerea Camerei a tăiat 20% din banii de deplasări, bunuri şi servicii. Economii de 17 milioane de lei

Conducerea Camerei a tăiat 20% din banii de deplasări, bunuri şi servicii. Economii de 17 milioane de lei

Conducerea Camerei a tăiat 20% din banii de deplasări, bunuri şi servicii. Economii de 17 milioane de lei
Sursa foto: Camera Deputaþilor
20 Mai 2010   •   12:07

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat joi un memorandum de reducere cu 20% a cheltuielilor cu deplasările interne şi externe, bunuri şi servicii. Cheltuielile cu deplasările interne se vor reduce cu 18,2%, iar deplasările în străinătate cu 21,1%. Totodată, sumele pentru activele nefinanciare vor fi reduse cu 40%. În cifre aceaste măsuri presupun o tăiere de peste 9 milioane de lei noi a fondurilor pentru bunuri şi servicii, şi alte 8 milioane la capitolul active nefinanciare. Potrivit secretarului Camerei, Sever Voinescu, săptămâna viitoare urmează a fi luate în discuţie diminuarea cheltuielilor privind cazarea, telefonia şi transportul deputaţilor. În ceea ce priveşte cheltuielile de personal se vor implementa măsurile de reducere care vor fi decise de Guvern, cel mai probabil fiind scăderea cu 25%.
În memorandumul intern elaborat de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, se arată că bugetul aprobat prin lege pentru acest for legislativ în anul 2010 este în sumă de 243.217.000 lei, din care 241.274.000 lei pentru activitatea proprie şi 1.943.000 lei pentru Institutul Român pentru Drepturile Omului .
"În vederea încadrării în constrângerile bugetare determinate de situaţia de criză economică, propunem raţionalizarea cheltuielilor din buget, astfel încât la prima rectificare bugetară să poată fi diminuat bugetul după cum urmează: la titlul cheltuieli de personal se vor implementa măsurile de reducere a cheltuielilor care vor fi stabilite de Guvern; la titlul bunuri şi servicii se va reduce bugetul cu suma de 9.130.000 de lei, ceea ce reprezintă 20% din disponibilul la data de 17 mai a.c., la alte transferuri reducerea va fi de 100.000 de lei, respectiv 50% din disponibil şi la titlul active nefinanciare se va reduce bugetul cu 8.000.000 lei, ceea ce reprezintă 40% din disponibil", se precizează în memorandumul intern semnat de secretarul general Gheorghe Barbu.
De asemenea, în memorandum se propune diminuarea cu 20.000 de lei a sumelor alocate cheltuielilor pentru "bunuri şi servicii" la Institutul Român pentru Drepturile Omului.
Sevber Voinescu a confirmat că aceste propuneri au fost adoptate după ?discuţii intense? în şedinţa Biorului Permanent al Camerei.
"S-a aprobat reducerea cu 40% a bugetului la titlul Active nefinanciare - asta înseamnă investiţii, construcţii, dotări, asta înseamnă o reducere a bugetului cu 8 milioane de lei. S-a aprobat reducerea capitolului alte transferuri cu 50%, adică 100.000 lei. Am intrat în discuţia reducerii bugetului la capitolul bunuri şi servicii şi s-a aprobat reducerea cheltuielilor la acest capitol cu 20%, cu precizarea că cheltuielile care vizează transportul, cazarea şi telefonia ale deputaţilor, în baza unor propuneri făcute deja la Biroul Permanent, urmează să fie discutate marţi în grupurile parlamentare şi Biroul Permanent să decidă dimensiunea reducerii şi felul în care va fi adusă la îndeplinire", a explicat Voinescu.
El a spus că la cheltuielile de personal se vor implementa măsurile de reducere care vor fi decise de Guvern, cel mai probabil fiind scăderea cu 25%.
Potrivit memorandumului intern de diminuare a cheltuielilor, la titlul bunuri şi servicii se vor reduce cheltuielile de protocol cu 25,2%, cu fondul preşedintelui Camerei cu 40,3%, cu materialele de curăţenie - 35,5%, cu furnituri de birou - 51,6%, cu încălzirea, iluminatul şi forţa motrică - 19%, cu carburanţi şi lubrifianţi - 6,9%.
Cheltuielile cu reparaţiile curente se vor diminua cu 37,9%, cu poşta, telecomunicaţiile, radio, tv şi internet cu 10,4%.
Cheltuielile cu deplasările interne se vor reduce cu 18,2%, iar deplasările în străinătate cu 21,1%.
La titlul active nefinanciare vor scădea cu 92,8% cheltuielile cu mobilierul, aparatura de birotică, cu 83,6% cele cu maşini, echipamente şi mijloace de transport, cu 32,9% cheltuielile legate de construcţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close