Antena 3 CNN Politică Conducerea PDL ezită să-şi sancţioneze parlamentarii pro-moţiune. Toader: Nu pot să pun pe acelaşi taler pe Negruţ cu Trandafir

Conducerea PDL ezită să-şi sancţioneze parlamentarii pro-moţiune. Toader: Nu pot să pun pe acelaşi taler pe Negruţ cu Trandafir

Conducerea PDL ezită să-şi sancţioneze parlamentarii pro-moţiune. Toader: Nu pot să pun pe acelaşi taler pe Negruţ cu Trandafir
Sursa foto: Intact Images
16 Iun 2010   •   15:11

Cu propriul Guvern scăpat de spectrul moţiuinii de cenzură, dar îngrijoraţi de avansul foarte mic cu care au înregistrat acest succes, liderii democrat-liberali ezită să ia măsuri drastice împotriva parlamentarilor care au votat marţi în plenul reunit în favoarea demersului Opoziţiei. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader a sugerat miercuri că problema sancţionării celor care au încălcat directiva de partid la moţiune va fi tratată în mod diferit în funcţie de fiecare parlamamentar în parte şi de raţiunile care i-au determinat pe cei în cauză să se pronunţe împotriva propriului guvern.

Toader a declarat, miercuri, că situaţia parlamentarilor PDL care au votat pentru moţiunea de cenzură va fi analizată de la caz la caz, arătând că, de exemplu, nu pot fi puşi pe acelaşi nivel Clement Negruţ cu Teo Trandafir.

"Din punct de vedere personal, trebuie analizat în funcţie de persoană, de la caz la caz. Sunt colegi care au răspuns unui impuls personal, alţii unei măsuri colective, iau cazul celor care sunt şi lideri de sindicat. În opinia mea, sigur va fi o analiză şi la nivelul grupului şi al conducerii partidului, dar nu trebuie luat totul la global", a precizat Toader.

El a mai arătat că fiecare dintre cei vizaţi vor avea şansa de a-şi explica comportamentul la nivelul conducerii PDL.

"Sunt colegi ai noştri care sunt vechi PD-işti. Nu pot să pun pe acelaşi taler pe Negruţ cu Teo Trandafir. Sigur că sunt diferenţe. Toate vor fi analizate de la caz la caz", a mai spus Mircea Toader.

Totuşi, cei care "au încălcat flagrant poziţia partidului şi deontologia" vor fi sancţionaţi, a avertizat Toader.

Liderul grupului PDL din Senat, Traian Igaş a precizat la rândul său că soarta celor trei senatori PDL care au votat pentru moţiunea de cenzură va fi analizată, luni, de conducerea partidului.

Igaş a afirmat că doi dintre senatorii PDL care au votat, marţi, în favoarea moțiunii de cenzură, Viorel Badea şi Petru Filip, au făcut-o din greşeală. Din punctul de vedere al grupului PDL, celor doi nu ar trebui să li se aplice nicio sancţiune.

"Din punctul nostru de vedere, nu propunem nicio sancţiune pentru cei doi. Mai departe este decizia BPN, care, luni, va analiza situația. (...) Efectiv au greşit. A greşi e omeneşte, se poate întâmpla oricui", a adăugat Igaş.

Nici în cazul senatorului Georgică Severin, care a votat intenţionat moţiunea de cenzură, apele nu sunt prea clare.

"Este atributul BPN. Ca lider de grup, consider că este un coleg care până acum şi-a făcut datoria în cadrul grupului. Îl respect pentru ce a făcut până acum, nu sunt de acord cu votul pe care l-a dat pentru moţiunea de cenzură", a explicat Igaş.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlamentari
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close