Antena 3 CNN Politică Conducerea PDL se retrage la sfat la Vila Lac: Numirile la SRR şi SRTV, concurate de problema găsirii noii generaţii de prim-vicepreşedinţi

Conducerea PDL se retrage la sfat la Vila Lac: Numirile la SRR şi SRTV, concurate de problema găsirii noii generaţii de prim-vicepreşedinţi

Conducerea PDL se retrage la sfat la Vila Lac: Numirile la SRR şi SRTV, concurate de problema găsirii noii generaţii de prim-vicepreşedinţi
Sursa foto: Intact Images
23 Iun 2010   •   16:03

Liderii PDL se reunesc miercuri seară, la Vila Lac 1,în cadrul Biroului Permanent Naţional al partidului pentru a conveni asupra propunerilor pentru Consiliile de Administraţie ale SRTV şi SRR, dar şi a analiza oportunitatea revenirii la formula de 4-5 prim-vicepredinţi la viitorul Congres aşa cum le-a sugerat preşedintele Traian Băsescu la Snagov, susţin surse democrat-liberale. Totodată, BPN-ul partidului va lua în discuţie şi sancţiunile dispuse de către grupurile parlamentareîn cazulş unor colegi care au  votat pentru moţiunea de cenzură social-democrată.

Liderii grupurilor parlamentare au stabilit locurile care urmează să revină partidelor în Consiliile de Administraţie ale SRTV şi SRR. PDL are trei locuri în CA al SRTV şi două locuri în CA al SRR, a anunţat, marţi, liderul grupului democrat-liberal Mircea Toader.

În paralel, grupurile parlamentare ale partidului au decis să propună excluderea din rândurile formaţiunii a deputaţilor Teo Trandafir şi Daniel Oajdea, precum şi sancţionarea cu avertisment a deputatului de Alba, Clement Negruţ.

La ultima întâlnire a preşedintelui Traian Băsescu cu liderii şi parlamentarii PDL de la Palatul Snagov, şeful statului le-a recomandat să promoveze în funcţiile de prim-vicepreşedinte membrii de partid să nu fie implicaţi în activitatea guvernamentală sau în cea  a administraţiei publice locale.

Propunerea lui Băsescu vine ca o mănuşă foştilor peledişti şi tinerrei generaţii de politicieni din PDL care speră să aceeadă în aceste funcţii în detrimentul unor lideri mai vechi precum Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu.  Pe de altă parte, vechea gardă democrată emite pretenţii pentru jumătate din  funcţiile de  primvicepreşedinte care vor fi create la viitorul Congres.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motiune
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close