Antena 3 CNN Politică Conducerea PDL şi-a validat propunerile de miniştri. Udrea defilează, Croitoru şi Sandu cei mai contestaţi (VIDEO)

Conducerea PDL şi-a validat propunerile de miniştri. Udrea defilează, Croitoru şi Sandu cei mai contestaţi (VIDEO)

Conducerea PDL şi-a validat propunerile de miniştri. Udrea defilează, Croitoru şi Sandu cei mai contestaţi (VIDEO)
18 Dec 2009   •   19:00

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur a anunţat, vineri după-amiază, lista miniştrilor democrat liberali care vor apărea în formula de guvern cu care se va prezenta Emil Boc în faţa Parlamentului. Singurii care au întrunit o rezistenţă mai mare din partea liderilor de filiale au fost fostul sindicalist Cătălin Croitoru, validat totuşi pentru Educaţie şi Gabriel Sandu, pentru Comunicaţii. Împotriva instalării controversatei Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu au votat 11 membri ai Colegiului Director al PDL, alţi 55 susţinând candidatura acesteia.

Echipa pe care o propune Parlamentului spre învestitură este structurată pe o formulă de 15 ministere. Premierul desemnat va trimite Parlamentului lista cu componenţa nominală a noului Cabinet şi programul de guvernare.

Miniştrii propuşi vor fi audiaţi de comisiile parlementare, iar apoi se vor prezenta în faţa camerelor reunite, în termen de 15 zile.


LISTA MINIŞTRILOR PDL DIN NOUL CABINET BOC

Prim-ministru - Emil Boc

Ministerul Administraţiei şi Internelor - Vasile Blaga (a obţinut, în Colegiul Director al PDL, 65 de voturi pentru şi unul împotrivă)

Ministerul Economiei - Adriean Videanu (61 de voturi pentru, 5 împotrivă)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - Radu Berceanu (51 de voturi pentru, 15 împotrivă)

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale - Orest Onofrei (48 de voturi pentru, 18 împotrivă)

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - Cătălin Croitoru (34 de voturi pentru, 32 pentru Daniel Funeriu)

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Mihai Şeitan (58 de voturi pentru, 18 împotrivă)

Ministerul Turismului, Dezvoltării Regionale şi Locuinţei - Elena Udrea (55 de voturi pentru, 11 împotrivă)

Ministerul Comunicaţiilor - Gabriel Sandu (42 de voturi pentru, 24 împotrivă)




Gheorghe Flutur a spus că despre portofoliul de la Ministerul Finanţelor nu s-a discutat nimic. Totuşi, se pare că acesta va fi condus de Sebastian Vlădescu. Acesta a mai ocupat portofoliul finanţelor în guvernul Tăriceanu.

Bogdan Aurescu este preferat la Ministerul de Externe.

Grupul independenţilor va primi un post în viitorul cabinet, a anunţat Emil Boc, fără a confirma ipoteza nominalizării lui Gabriel Oprea.

La Justiţie, pare să fie preferat în continuare Cătălin Predoiu.

Trei ministere şi postul de vicepremier vor reveni UDMR. Este vorba despre ministerul Sănătăţii, ministerul Culturii şi Ministerul Mediului.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministri Gheorghe Flutur Emil Boc
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close