Antena 3 CNN Politică Confuzie la Camera Deputaţilor: Biroul Permanent convocat de Opoziţie nu s-a mai ţinut

Confuzie la Camera Deputaţilor: Biroul Permanent convocat de Opoziţie nu s-a mai ţinut

Confuzie la Camera Deputaţilor: Biroul Permanent convocat de Opoziţie nu s-a mai ţinut
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Noi 2010   •   11:46

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor convocată de Opoziţie nu s-a mai ţinut, miercuri dimineaţă, din cauza unei confuzii asupra orei. Reprezentanţii PSD şi PNL au venit la Parlament la o diferenţă de 30 de minute.

Adrian Năstase, Georgian Pop, Valeriu Zgonea şi Mircea Duşa au fost primii care au venit la şedinţă, ei fiind, de altfel, cei care au convocat reuniunea. La scurt timp de la sosire, Năstase a declarat presei că şedinţa Biroul Permanent al Camerei, convocată de PSD la ora 9:00, nu s-a ţinut din cauza unei "neînţelegeri" între PSD şi PNL, având în vedere că liberalii nu ajunseseră.

"Şedinţa nu a avut loc pentru că, din păcate, secretarul general al Camerei planificase pentru ora 10:00 o şedinţă, pe urmă au schimbat-o la ora 9:30, creând o neînţelegere privind cele două şedinţe. Punând şedinţa la ora 9:30, s-a creat o confuzie în aşa fel încât membrii care trebuia să vină de la ora 9:00 nu au mai participat la această şedinţă", a declarat Adrian Năstase.

Vicepreşedintele Camerei a mai precizat că PSD va convoca periodic un Birou Permanent "al Opoziţiei", după ce Puterea a modificat Regulamentul Camerei stabilind că acest for poate funcţiona fără cvorum.

Liberalii au venit la altă oră

Reprezentanţii PNL au venit la şedinţă în jurul orei 9:20, când membrii Biroului Permanent aparţinând coaliţiei de guvernare erau deja în sală pentru şedinţa Biroului convocată de Putere.

"Din nefericire, probabil a fost o încurcătură. Iniţiatorii (social-democraţii - n.r.) acestui Birou nu sunt aici", a declarat deputatul PNL Mihai Voicu, adăugând că liberalii nu vor participa la şedinţa convocată de Putere.

Anastase: Văd că Năstase are o dorinţă să conducă ceva

La rândul ei, Roberta Anastase a declarat că, potrivit Regulamentului, există un singur Birou Permanent al Camerei Deputaţilor, acela condus de preşedintele Camerei sau de un vicepreşedinte desemnat de acesta.

"Dacă domnul Adrian Năstase doreşte să conducă ceva o să am grijă să îl desemnez să conducă mai des şedinţele de declaraţii politice şi interpelări, că văd că are aşa o dorinţă să conducă ceva", a declarat Roberta Anastase.

"Ieri (marţi - n.r.) am primit o solicitare din partea a patru membri, care cereau convocarea unui Birou Permanent la ora 9:00. Am zis că e normal să fie convocat la ora 9:30. Cei care au solicitat, o parte nu au venit, o parte au venit şi au pelcat pe rând. Biroul Permanent s-a desfăşurat şi s-au luat deciziile de care aţi fost înştiinţaţi", a mai precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Confuzie la Cameră


×
Subiecte în articol: confuzie Camera Deputatilor sedinta
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close