Antena 3 CNN Politică Congres PNL 25 septembrie 2021. Florin Cîţu, mişcare de ultimă oră în războiul Ludovic Orban

Congres PNL 25 septembrie 2021. Florin Cîţu, mişcare de ultimă oră în războiul Ludovic Orban

Congres PNL 25 septembrie 2021. Mişcare de ultimă oră în lupta pentru şefia PNL - care a aruncat deja guvernarea în haos. Tabăra Cîţu a convocat de urgenţă o şedinţă a liderilor partidului înainte de Consiliul Naţional.

 Congres PNL 25 septembrie 2021. Florin Cîţu, mişcare de ultimă oră în războiul Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
de Xenia Croitoru    |    17 Sep 2021   •   10:47

De la 1 iulie și până acum Orban și Cîțu au avut timp să își convingă liderii din țară că unul este mai bun decât celălalt și merită votat la congres.

Xenia Croitoru a prezentat date dintr-un raport exclusiv, care arată cine are cea mai multă susţinere în lupta pentru putere din PNL.

Până acum Cîțu se pare că a avut mai mult succes. Filialele care i-au validat moțiunea lui Cîțu: din 41 de județe - Cîțu are 31 de filiale. Printre ele: Constanţa, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Ilfov, București, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Călăraşi, Ialomița, Prahova, Buzău, Galați, Alba, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Tulcea, Vilcea, Arad, Teleorman. Iar în București, Orban și Cîțu sunt împărțiți fiecare pe cate 3 filiale. Iar Cîțu Sector 2, Sector 6, Sector.

Orban are în Bucuresti tot 3 sectoare: Sector 1, Sector 3 și Sector 5.

Filiale indecise: Giurgiu susține ambele moțiuni, adica se poate poziționa oricum la congres. Iar filiala de la Bihor a votat și ea motiunea lui Orban, dar nu a spus cum va vota la congres.

Până acum, filialele care au validat moțiunea susținută de Ludovic Orban, PNL - Forța Dreptei, sunt Alba, Arges, Bihor, Bistrița Năsăud, Brăila, Covasna, Harghita, Iași, Vrancea, Brașov, Vâlcea, Dâmbovița, și Diaspora. 16 în total.

Dintre acestea, filiala de la Setorul 1 a validat ambele moțiuni, filiala de la Vâlcea, a validat și ea ambele moțiuni, Harghita, ambele motiuni, Covasna, la fel.

Ilie Bolojan deși i-a validat în filiala motiunea lui Orban, a spus că își lasă delegații să voteze după cum vor simți, la fel și în filiala de la Giurgiu, deși i-a validat moțiunea lui Cîțu, filiala de la Giurgiu își lasă și ea delegații de la congres să voteze după cum le va dicta inima.

×
Subiecte în articol: congres PNL 25 septembrie 2021
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close