Antena 3 CNN Politică Congres PNL septembrie 2021. Klaus Iohannis: "S-au spus lucruri grave în campanie, astfel de atacuri la persoană nu trebuie să mai vedem"

Congres PNL septembrie 2021. Klaus Iohannis: "S-au spus lucruri grave în campanie, astfel de atacuri la persoană nu trebuie să mai vedem"

Congres PNL septembrie 2021. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, sâmbătă, la congresul PNL de la Romexpo, unde a fost întâmpinat de cei doi contracandidaţi.

Congres PNL septembrie 2021. Klaus Iohannis: "S-au spus lucruri grave în campanie, astfel de atacuri la persoană nu trebuie să mai vedem"
de Georgiana Adam    |    25 Sep 2021   •   11:11

Congres PNL septembrie 2021. Șeful statului a fost întâmpinat de cei doi candidați, Ludovic Orban și de Florin Cîțu. Iohannis îl susține pe Florin Cîțu în cursa pentru șefia partidului.

"PNL este un partid viu, competiţia este încurajată, mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, chestiuni aplicate.

Nu se pot ascunde anumite derapaje şi atacuri la persoană la care am asistat în ultimele luni. Astfel de atacuri nu trebuie să mai vedem, nu numai în înteriorul PNL, şi nici la alte partide. S-au spus lucruri grave, care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat. Un partid care şi-a asumat necesitatea guvernării într-o perioadă dificilă, fiind oricum expus criticii.

E păcat ca acest curaj să fie pus în umbră de atacuri din interior.

Viitorul preşedinte al PNL va avea o misiune foarte grea: să demonstreze că PNL este în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiţia şi istoria sa, legate de destinul României moderne", a început discursul preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a facut si un apel la responsabiliate pentru partidele din coaliţie.

"Forţa motrice trebuie să fie PNL. Este imperativ să depăşim cât mai repede actuala criză. 

Acestă guvernare trebuie să continue pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-şi dea demisia.

Cu atât mai mult când premierul şi miniştrii PNL sunt atacaţi din toate părţile, întregul PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate şi să-şi susţină cu toate forţele.

Sunt de neînţeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ele ar putea fi explicabile prin prisma luptei interne. Nu numai că PNL trebuie să rămână în continuare la guvernare, dar cred că România poate avea un deceniu de guvernare de dreapta în continuare. Dar pentru asta e nevoie de fapte, de beneficii pentru cetăţeni, nu doar de discursuri şi promisiuni.

Avem instrumentele necesare, fondurile care să ne permită să le punem în aplicare, dar trebuie şi înţelepciunea şi maturitatea de a ne aşeza cu toţii la aceeaşi masă pentru România", a continuat şeful statului.

"E nevoie ca guvernul să-şi asume principii ferme şi să le redea speranţă oamenilor că pot avea un trai bun, prosper, aici, în ţara noastră. Priorităţile rămân neschimbate, românii vor investiţii în sănătate, infrastructură, vor venituri mai mari, sprijin pentru categorii vulnerabile, o educaţie mai bună pentru copiii lor.

E nevoie de un guvern eficient, guvernarea presupune mai întâi o muncă de echipă cu parteneri care se bazează pe relaţii de respect şi încredere reciprocă, iar PNL are obligaţia să continue să guverneze responsabil.

Guvernarea nu este un loc al ironiilor, în care unii parteneri se comportă ca într-o dezbatere pe reţelele sociale, apoi la impas, îşi iau lucrurile şi pleacă.

Cine nu e pregătit pentru aşa ceva nu poate guverna România.

La final, trebuie să fim o echipă", a încheiat preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a fost sâmbătă la Romexpo, unde se desfășoară congresul PNL, la ora 11.00.

El a fost întâmpinat de președintele premierul Florin Cîțu și de liderul partidului, Ludovic Orban.

Printre cei care s-au aflat în aproprierea președintelui Iohannis se numără și europarlamentarul Rareș Bogdan.

Șeful statului a anunțat că îl susține pe premierul Florin Cîțu în cursa pentru președinția partidului.

La congres este prezent și liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Congres PNL septembrie 2021. Ludovic Orban a ajuns la congres şi a făcut o baie de mulţime

Congres PNL septembrie 2021. Congresul în care vom afla cine va fi noul preşedinte al PNL poate schimba din temelii scena politică. Ar putea însemna sfârşitul carierei politice a lui Ludovic Orban sau plecarea lui Florin Cîţu de la Palatul Victoria. Ambii candidaţi luptă cu toate armele, deşi jocurile par făcute.

Liberalii se reunesc azi în congres pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu.

La reuniunea liberalilor, care se va desfăşura la Romexpo începând cu ora 11.00, sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close