Antena 3 CNN Politică Congres UDMR la Miercurea Ciuc. Miza evenimentului - schimbarea statutului formaţiunii

Congres UDMR la Miercurea Ciuc. Miza evenimentului - schimbarea statutului formaţiunii

Congres UDMR la Miercurea Ciuc. Miza evenimentului - schimbarea statutului formaţiunii
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   10:17
Membrii Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) se reunesc sâmbătă, la Miercurea Ciuc, cu prilejul celui de-al XI-lea Congres al formaţiunii, a cărui miză va fi dată de modificările ce vor fi aduse Statutului Uniunii.
 
Congresul UDMR nu va aduce schimbări la nivelul conducerii, însă, el va modifica Statutul formaţiunii, va contura principalele platforme ideologice şi va decide înfiinţarea unei organizaţii de femei. 
 
"Noi am introdus, în 2007, o prevedere care nu exista până atunci în statut: facem Congres din doi în doi ani, dar alegerile (conducerii Uniunii - n.r.) rămân la termen, din patru în patru ani. Miza este uriaşă şi în aceste condiţii, dar nu este una personală. Miza este mare fiindcă noi vom modifica statutul. (...) Aducem câteva modificări, spun eu, importante. Va creşte numărul membrilor din Consiliul Permanent, for de conducere important, vor intra în acest for mai mulţi aleşi locali. (...) Vom reduce numărul de membri în Prezidiul UDMR, fiindcă trebuie să facem în aşa fel încât deciziile operative, deciziile care nu necesită dezbateri strategice, să le luăm cât mai repede. Vom face o clarificare în ceea ce priveşte platformele noastre interne, în aşa fel încât să accentuăm rolul lor şi să dăm o greutate mai mare platformelor ideologice", declara preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, într-un interviu acordat agenţiei Agerpres.
 
Potrivit liderului Uniunii, vor fi adoptate la Miercurea Ciuc şapte-opt documente ce vor cuprinde mesajele politice ale UDMR pentru următorii ani, legate de teme precum amendarea Constituţiei, regionalizarea, alegerile europarlamentare, Iniţiativa Civică Europeană pentru protejarea minorităţilor, dezvoltarea secuimii, problemele Diasporei. Kelemen a evidenţiat faptul că era nevoie de o modificare a programului UDMR, pentru a scoate acele obiective care au fost îndeplinite deja şi a introduce teme noi, de actualitate. 
 
Reprezentanţii UDMR vor adopta şi un document referitor la problemele economice, în care propun soluţii pentru trecerea României de la perioada de criză la dezvoltare economică. 
 
Potrivit europarlamentarului UDMR Iuliu Winkler, Congresul UDMR din 25 mai va reuni cel mai mare număr de delegaţi de la înfiinţarea formaţiunii - peste 700. 
 
La Congresul UDMR din 25 mai au fost invitaţi atât liderii formaţiunilor aflate la Putere, cât şi cei ai partidelor din Opoziţie. 
 
''Noi am făcut invitaţii, aşa cum facem de fiecare dată. L-am invitat pe preşedintele PSD, pe preşedintele PNL, al PDL şi al Partidului Forţa Civică. Toţi patru au confirmat până acum că vor veni, atât domnul Ponta, cât şi domnul Antonescu, domnul Blaga şi domnul Ungureanu. Mă bucur pentru aceste confirmări şi-i aşteptăm pe toţi'', afirma Hunor Kelemen. 
 
La Congres a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu, dar, potrivit liderului UDMR, şeful statului nu a confirmat încă prezenţa. 
 

×
Subiecte în articol: UDMR miercurea ciuc statut Congres schimbare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close