Antena 3 Politică Congresul PNL a adoptat modificările la Statutul PNL propuse de delegaţia permanentă a partidului

Congresul PNL a adoptat modificările la Statutul PNL propuse de delegaţia permanentă a partidului

de M.Z.    |    22 Feb 2013   •   17:29
Congresul PNL a adoptat modificările la Statutul PNL propuse de delegaţia permanentă a partidului
Sursa foto: Foto: Agerpres

Congresul PNL a adoptat, vineri, modificările propuse la Statutul PNL de către delegaţia permanentă, cu 1424 de voturi "pentru" şi 3 "împotrivă", iar amendamentele formulate de fostul lider PNL Călin Popescu-Tăriceanu nu au mai fost supuse votului, informează Mediafax.

Tăriceanu a solicitat vineri modificarea Statutului PNL prin introducerea votului uninominal în cazul alegerii conducerii partidului şi a organizării alegerilor interne pentru desemnarea prezidenţiabilului. Cele două amendamente propuse vineri de Tăriceanu nu au fost supuse votului Congresului de către preşedintele PNL, Crin Antonescu.


Conducerea PNL s-a reunit joi seară, în delegaţia permanentă şi a adoptat proiectul de Statut care a fost propus congresului. Propunerea pentru noul Statut al PNL prevede înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, creşterea numărului de vicepreşedinţi până la 31 şi alegerea pe listă inclusiv a secretarului general.

"Proiectul prevede să existe trei organisme de conducere, în conformitate şi cu cerinţele Legii partidelor politice - congresul, delegaţia permanentă, care conţine Biroul Politic Naţional şi grupurile parlamentare în principiu, precum şi unii aleşi locali ai partidului, şi un Biroul Politic Naţional, format din unii membrii de drept, cum ar fi preşedinţii filialelor teritoriale, preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, preşedinţii unor organizaţii speciale ale partidului - de tineret, de studenţi, de femei - precum şi un număr de membri aleşi de Congres şi anume: preşedintele partidului, prim-vicepreşedintele, secretarul general şi 31 de vicepreşedinţi", a declarat joi Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL.

În delegaţia permanentă au fost respinse amendamentele la Statut susţinute de Călin Popescu-Tăriceanu, Andrei Chiliman şi Ludovic Orban care prevedeau alegerea uninominală a membrilor Biroului Permanent Central al PNL şi desemnarea candidatului PNL la funcţia de preşedinte al României prin votul tuturor liberalilor.

Congresul extraordinar al PNL a început vineri, în prezenţa a 1.303 de delegaţi şi a invitaţilor din partea partidelor guvernamentale, a reprezentanţilor UDMR, a minorităţilor naţionale şi a liderilor liberalilor europeni, principalul subiect al reuniunii vizând modificarea Statutului PNL. Practic, membrii PNL trebuie să spună dacă sunt de acord cu înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte şi cu alegerea pe listă inclusiv a secretarului general.

Citeşte şi Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este pe cale de a obţine un nou mandat la şefia partidului

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Congres PNL

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close