Antena 3 CNN Politică Consilier BNR: Zero la sută şanse ca Isărescu să fie premier

Consilier BNR: Zero la sută şanse ca Isărescu să fie premier

Consilier BNR: Zero la sută şanse ca Isărescu să fie premier
Sursa foto: mugur isarescu
21 Mai 2010   •   03:44

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a declarat că sunt "zero şanse" ca Isărescu să mai accepte postul de premier, ca independent, întrucât consideră că un prim-ministru trebuie să aibă în spate "un partid puternic, care s-a confruntat în alegeri" .
"Un guvern condus de Mugur Isărescu a avut şansa atunci (în 2000) să rezolve trei lucruri: transformarea descreşterii economice în creştere economică, transformarea inflaţiei în dezinflatţe şi un program de dezvoltare medie a României cu care a mers la Uniunea Europeană şi cu care a obţinut calificarea pentru integrare la 1 ianuarie 2007", a spus Adrian Vasilescu.
Acesta arăta că este foarte complicat să devii prim-ministru ca independent şi sa conduci un guvern, mai ales în condiţiile unei coaliţii politice.
Vasilescu a amintit că şi în anul 2000 era o coaliţie de guvernare.

"Îndrăznesc să fac în premieră şi o dezvăluire. Guvernatorul nu avea niciun imbold de lupte electorale în anul 2000 la vârful statului, dar avea trei obiective foarte importante pe care la un moment dat a simţit că le-ar putea pierde, pentru că toţi miniştrii erau preocupaţi de campania electorală.
Atunci a candidat mai ales pentru că presa l-a sprijinit foarte mult şi erau comentarii în presă şi prognoze că ar putea să câştige, iar miniştrii se gândeau: dacă va câştiga şi va fi preşedinte?", a comentat Vasilescu.
El sublinia că ocuparea fotoliului de premier, la acel moment, de către Isărescu "a fost o soluţie pentru un an, într-o anumită conjunctură".

"Concluzia cu care a plecat din Palatul Victoria a fost foarte limpede. În condiţiile României, un prim-ministru trebuie să fie membru al unui partid puternic, care s-a confruntat în alegeri şi le-a câştigat şi care merge la guvernare cu acel partid in spate" .


Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close