Antena 3 CNN Politică Consilier prezidenţial: Grile SEMNATE de Ponta, trimise la Cotroceni. "După operaţia la genunchi, Ponta CONFUNDĂ termenii"

Consilier prezidenţial: Grile SEMNATE de Ponta, trimise la Cotroceni. "După operaţia la genunchi, Ponta CONFUNDĂ termenii"

Consilier prezidenţial: Grile SEMNATE de Ponta, trimise la Cotroceni. "După operaţia la genunchi, Ponta CONFUNDĂ termenii"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Iul 2015   •   21:42
Victor Ponta a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema măririi salariilor pentru înalţii demnitari, iar grile semnate de premier privind majorarea acestor indemnizaţii au fost trimise la Palatul Cotroceni, a declarat consilierul prezidenţial Dan Mihalache, sâmbătă, la emisiunea Q&A, de la Antena 3.
 
De asemenea, a mai spus oficialul, ordonanţa creşterii lefurilor pentru preşedinte, premier, miniştri şi şefi de servicii secrete a fost iniţiată de Victor Ponta şi scrisă tot de el.
 
"Informarea a venit din partea Guvernului României condus de Victor Ponta (...) A discutat şi cu preşedintele României, şi cu mine această temă", a precizat Dan Mihalache, sâmbătă, la Antena 3, referindu-se şi la "entuziasmul pe care îl avea la momentul respectiv" Victor Ponta.

Întrebat cine nu a respectat înţelegerea, consilierul prezidenţial a răspuns:
 
"Mai nou, Victor Ponta, după operaţia de genunchi din Turcia, confundă termenii. Eu am fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a cerut adoptarea ordonanţei şi am spus că nu. (...) Incorectă mi se pare conduita de acum a lui Victor Ponta care neagă că această idee a pornit de la el. Nu-mi place ipocrizia şi minciuna. Eu cred că preşedintele a fost constant în susţinerea punctului său de vedere", a punctat şeful Cancelariei prezidenţiale Dan Mihalache, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
De asemenea, întrebat ce l-a determinat pe premierul Ponta să rupă acest consens, Dan Mihalache nu a dorit să răspundă.
 
"Nu vreau să fac comentarii politice, deşi aş putea", a încheiat consilierul preşedintelui Klaus Iohannis.

Dan Mihalache este a treia persoană care vorbeşte despre discuţiile dintre premier şi preşedinte pe tema salariilor. Atât Klaus Iohannis cât şi vicepremierul Gabriel Oprea au spus că Ponta a ştiut tot timpul despre ordonanţa de urgenţă. 
 
Cu toate acestea, Victor Ponta a afirmat că a aflat de ordonanţă în ziua în care s-a întors din România şi a decis să o anuleze, deşi fusese deja publicată în Monitorul Oficial.

Ordonanţa care măreşte salariile înalţilor demnitari a fost deja publicată în Monitorul Oficial. De la 1 august, indemnizaţiile preşedintelui, premierului şi preşedinţilor celor două Camere ar trebui să se ridice la 21.540 brut, ceea ce însemnă 15.108 lei net. Vicepremierul va avea 14.024 lei net , iar miniştrii şi şefii de servicii vor primi lunar 13.365 lei net. 
 
Citiţi şi Ponta anunţă că Guvernul AMÂNĂ majorarea indemnizaţiilor la demnitari
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close