Antena 3 CNN Politică Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, eliberat din funcţie

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, eliberat din funcţie

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, eliberat din funcţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Apr 2011   •   19:09

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a fost eliberat din funcţie de la 1 mai. Preşedintele Traian Băsescu a semnat azi decretul de eliberare din funcţie.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, raporturile de muncă încetează prin acordul părţilor.

"Aşa cum apare şi în comunicat, a fost o încetare a raporturilor de muncă cu acordul părţilor", explică Lăzăroiu.

Într-o declaraţie pentru Mediafax, Lăzăroiu precizează că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca aceste analize ale sale să fie asociate instituţiei prezidenţiale.

"Sunt conştient că există anumite constrângeri instituţionale fireşti în formularea publică a unor analize politice din poziţia de consilier prezidenţial. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac să fie asociate instituţiei prezidenţiale", mai spune Lăzăroiu.

El precizează totodată că a fost o onoare să lucreze cu preşedintele. "Am avut o  colaborare foarte bună", conchide Lăzăroiu.

Consilierul prezidenţial a declarat recent că UDMR ar fi o formaţiune "tolerată" care, cu timpul, pe termen lung, ar putea fi absorbită de un partid românesc.

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, joi, că nu i-a plăcut deloc declaraţia consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

"Nu mi-a plăcut deloc această declaraţie şi sper să nu fie vorba de un mesaj voalat sau ameninţare indirectă, fiindcă UDMR este prezentă în viaţa politică românească şi în Parlamentul României nu prin bunăvoinţa şi prin mila altora, prin mila altor formaţiuni politice, ci prin voturile maghiarilor din România, un număr consistent de voturi şi o voinţă clară a comuniţii maghiare de a o reprezenta în Parlament", a spus el.

Sebastian Lăzăroiu ocupă poziţia de consilier prezidenţial, la Departamentul de Planificare şi Analiză Politică al Administraţiei Prezidenţiale, din anul 2007. Anterior, el fusese director general la Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS S.A şi analist politic.

Lăzăroiu este profesor asociat la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi la Facultatea de Sociologie a Universităţii din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Sebastian Lãzãroiu decret
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close