Antena 3 CNN Politică Şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD. Este vorba despre excluderea senatorului Ion Ganea

Şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD. Este vorba despre excluderea senatorului Ion Ganea

Consiliul Politic Naţional al PSD se reuneşte joi, la ora 12.00, iar pe ordinea de zi se află propunerea de excludere a parlamentarului Ion Ganea. Lipsa acestuia de la şedinţa Biroului permanent al Senatului, a dus la nerealizarea cvorumului necesar pentru dezbaterea proiectului de lege privind amânarea alegerilor parlamentare.

Şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD. Este vorba despre excluderea senatorului Ion Ganea
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    29 Oct 2020   •   08:40

"Preşedintele Iohannis şi PNL, care vor alegeri cu orice preţ, fără să le pese de sănătatea oamenilor şi de faptul că România se află aproape de un dezastru sanitar, au boicotat de trei zile toate activităţile din şedinţele Biroului permanent al Senatului cu un singur scop - acela de a bloca legea prin care Parlamentul ar putea amâna data alegerilor. Au ajuns atât de jos, încât au cumpărat un membru PSD din Biroul permanent ca să nu mai putem convoca şedinţe, promiţându-i tot felul de funcţii şi veţi vedea zilele următoare care a fost preţul acestuia. Aşa a ajuns PNL astăzi, un partid nereformat, care colcăie de traseişti şi penali, pentru a se menţine la putere. PSD a convocat deja pentru mâine, la ora 12.00, Consiliul Politic Naţional, având pe ordinea de zi propunerea de excludere a domnului Ion Ganea. Noul PSD nu tolerează astfel de comportamente", a declarat senatorul PSD Radu Oprea într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai adăugat că "dreapta unită", PNL şi USR, "la comanda" preşedintelui Iohannis, a blocat una dintre instituţiile fundamentale ale statului în scopuri electorale, "aşa cum a blocat toate măsurile pentru sănătate".

"Sunt dispuşi să omoare democraţia şi să distrugă sănătatea românilor pentru alegeri. Asta au făcut de la început. Boicotul împotriva activităţii Senatului din partea dreptei unite are un singur rezultat - se iese din acel calendar prin care se putea adopta în timp util legea prin care Parlamentul putea amâna data alegerilor. PSD a încercat tot ce este omeneşte posibil, legal vorbind, pentru ca aceste alegeri să aibă loc atunci când situaţia sanitară va fi sub control. Am iniţiat legi, am cerut consultări la Cotroceni şi chiar un pact pentru sănătate. Nu i-a interesat absolut nimic, iar acum facem un apel către toţi românii să vină la vot şi să le sancţioneze cinismul şi iresponsabilitatea lui Iohannis şi a PNL. Este vital ca Iohannis şi PNL să nu deţină toată puterea în România", a mai susţinut Oprea.

PSD va relua procedurile pentru amânarea alegerilor parlamentare

Senatorul a afirmat că, după ce îi va fi retras sprijinul lui Ion Ganea, va fi înlocuit din funcţia de secretar al Biroului permanent al Senatului într-o şedinţă de plen, iar PSD va relua procedurile pentru punerea pe ordinea de zi a legii privind alegerile parlamentare.

Biroul Permanent al Senatului este format din 12 membri, din care 7 ai PSD, partid care formează majoritatea şi poate asigura singur cvorum. Lipsa lui Ion Ganea a fost vitală pentru punerea în discuţie a amânării alegerilor. După ce luni nu a răspuns telefoanelor colegilor din PSD, marţi, Ion Ganea le-a spus acestora că e bolnav şi chiar a ajuns în perfuzii.

×
Subiecte în articol: PSD Ion Ganea
Parteneri
Copil cu o boală extrem de rară, internat la Timişoara
x close