Antena 3 CNN Politică Consiliul Naţional Secuiesc condamnă absenţa UDMR de la mitingul pentru autonomie din 10 martie, de la Târgu Mureş

Consiliul Naţional Secuiesc condamnă absenţa UDMR de la mitingul pentru autonomie din 10 martie, de la Târgu Mureş

Consiliul Naţional Secuiesc condamnă absenţa UDMR de la mitingul pentru autonomie din 10 martie, de la Târgu Mureş
Sursa foto: Foto: Facebook
24 Feb 2013   •   14:59

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) condamnă poziţia conducerii UDMR de a nu participa la mitingul pentru autonomie din 10 martie, de la Târgu Mureş, liderul CNS - Scaunul Sepsi, Gazda Zoltan, afirmând că "se pare că influenţa vechii conduceri a Uniunii este încă puternică".
   
Preşedintele CNS - Scaunul Sepsi (zona Sfântu Gheorghe), Gazda Zoltan, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că "este extrem de tristă" poziţia conducerii UDMR faţă de mitingul pentru autonomie.
   
"Este extrem de trist, din păcate conducerea centrală a UDMR nu se dezminte", a spus Gazda.
   
Cu toate acestea, liderul CNS şi-a exprimat speranţa că reprezentanţii UDMR din judeţul Covasna vor participa la această manifestare şi se vor mobiliza.
   
"Autonomia este o problemă naţională şi nu are importanţă cine este coorganizatorul acestei manifestări. Consiliul Naţional Secuiesc a considerat, până în prezent, că şi UDMR este coorganizator, la fel ca şi PPMT sau PCM. Toate forţele trebuie să se solidarizeze. Sper, totuşi, că liderii judeţeni şi primarii UDMR din Covasna vor simţi importanţa participării şi se vor mobiliza", a spus Gazda.
   
Totodată, el a afirmat că l-a cunoscut pe Kelemen Hunor ca fiind un om deschis, dar "se pare că influenţa vechii conduceri a UDMR este încă puternică". 
   
La rândul său, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a condamnat atât poziţia UDMR, cât şi a PPMT.
   
Kulcsar Terza Jozsef a declarat că subiectul autonomiei nu ar trebui politizat şi toate forţele politice maghiare ar trebui să se unească în lupta pentru obţinerea acestui deziderat.
   
El a reamintit că, în decembrie, când UDMR Covasna a organizat, în plină campanie electorală, un miting pentru apărarea drapelului secuiesc, reprezentanţii PCM au fost prezenţi.
   
"Important nu este cine organizează această manifestare, ci faptul că autonomia este un deziderat comun şi trebuie să fim solidari. Condamn şi poziţia PPMT care a forţat să fie coorganizator şi, cel mai probabil, acest lucru l-a deranjat pe Kelemen Hunor", a spus preşedintele PCM Covasna.

×
Subiecte în articol: UDMR autonomie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close