Antena 3 CNN Politică Consiliul Politic al USR se reunește sâmbătă pentru a decide dacă Nicușor Dan revine în partid

Consiliul Politic al USR se reunește sâmbătă pentru a decide dacă Nicușor Dan revine în partid

Consiliul Politic al USR se reunește sâmbătă pentru a decide dacă Nicușor Dan revine în partid
Sursa foto: Foto: Facebook/Nicușor Dan
17 Iun 2017   •   10:43

Consiliul Politic al Uniunii Salvaţi România se reuneşte, sâmbătă, pentru a decide dacă fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, va reveni în partid. 
La această întâlnire se va hotărî modul în care partidul se va raporta faţă de referendumul privind definirea familiei în Constituţie, fapt care l-a determinat pe Nicușor Dan să demisioneze.

Potrivit News.ro, pe 31 mai, Biroul Naţional al USR a decis ca partidul să se poziţioneze împotriva referendumului iniţiat de Coaliţia pentru Familie pentru definirea familiei ca bazată pe uniunea liber consimţită dintre bărbat şi femeie.

A doua zi, Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia nu doar din calitatea de preşedinte al partidului, cât şi din calitatea de membru al USR.

Preşedintele demisionar al USR, Nicuşor Dan, a declarat că în cazul în care un organism de conducere al partidului superior Biroului Naţional va anula decizia de poziţionare a formaţiunii pe problema familiei, el se va întoarce în USR, precizând că în caz contrar va aştepta să apară un partid în care să se regăsească.

Consiliul Politic va trebui să decidă calea de urmat de către partid după demisia din partid a preşedintelui Nicuşor Dan. Consiliul poate valida sau invalida decizia Biroului Naţional care a dus la demisie, cea legată de poziţionarea USR faţă de referendumul privind familia.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close