Antena 3 CNN Politică Constantin: Alianţa cu PNL nu funcţionează, dar juridic rămâne. Nu punem în pericol USL

Constantin: Alianţa cu PNL nu funcţionează, dar juridic rămâne. Nu punem în pericol USL

Constantin: Alianţa cu PNL nu funcţionează, dar juridic rămâne. Nu punem în pericol USL
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Iun 2013   •   17:01

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat, joi, că deşi Alianţa de Centru Dreapta (ACD) nu funcţionează, partidul pe care îl conduce nu va pune în pericol proiectul politic USL, informează Mediafax.
   
Constantin şi-a declarat regretul să anumite lucruri nu mai funcţionează în cadrul ACD şi a comparat această situaţie cu o căsnicie care s-a destrămat.
   
"Ştiţi cum e, ca într-o căsnicie. În momentul în care se întâmplă o despărţire, soţul dă vina pe soţie, soţia pe soţ. Este mai puţin important, important este că o căsnicie s-a destrămat. Din acest punct de vedere, cred că avem cu toţii puterea şi tăria, foarte calm, să mergem mai departe", a arătat liderul conservator.
   
"Eu am făcut foarte clar o declaraţie pe care o susţin şi acum, o constatare, un regret că ACD, şi nu USL, nu funcţionează şi am văzut că şi domnul Antonescu este de acord cu acest lucru, a îmbrăţişat această idee că nu funcţionează ACD. Atât şi nimic mai mult", a arătat liderul PC.
   
Constantin a spus că îi pare rău că nu funcţionează un proiect politic pe care el îl considera extrem de important şi care se dorea o coagulare a forţelor de dreapta.
   
"Mi-a părut rău că nu funcţionează, atât şi nimic mai mult. Din acest punct de vedere, pentru că ţinem foarte mult la USL şi că am contribuit cu toţii, cred eu că în mod egal, la constituirea USL, nu vom pune în pericol acest proiect politic, ca atare chiar dacă de facto ACD nu funcţionează, actele probabil că vor rămâne aceleaşi", a subliniat preşedintele PC.
   
El a afirmat că ACD există din punct de vedere juridic, chiar dacă aceasta nu mai funcţionează.
   
"De facto (ACD - n.r.) nu există, juridic există. Din punctul meu de vedere, nu am pus niciodată o altă problemă", a spus Constantin.
   
El a spus că altfel s-ar da satisfacţie acelora care spuneau că la un moment dat o să se destrame USL. "Uite că nu o să le dăm satisfacţia aceasta", a completat liderul PC.
   
Întrebat dacă PC are o negociere separată cu social-democraţii privind participarea împreună la europarlamentare, el a negat acest lucru: "Nu, sub nicio formă. (...) Partidul Conservator va merge singur la alegerile europarlamentare".
   
Constantin a afirmat, pe de altă parte, că partidul pe care îl conduce are relaţii foarte bune cu PSD şi acesta nu este un motiv de jenă sau de a se feri de acest lucru.
       
Preşedintele PC a susţinut că nefuncţionarea protocolului cu liberalii a însemnat o "uşurare" pentru aceştia.
   
"A fost oarecum şi o degrevare a PNL de a mai negocia ceva, de a discuta ceva cu PNL, pentru că din punctul nostru de vedere nu s-au mai întâmplat anumite lucruri. Acest lucru este mai puţin important. Am spus că nu mai avem o aşteptare ulterioară şi în acest sens cred că a fost o uşurare şi pentru PNL, că nu trebuie să vină să mai discute şi cu PC", a completat liderul conservator.
   
Daniel Constantin a menţionat că PC rămâne în ACD deoarece este foarte important proiectul USL.
   

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close