Antena 3 CNN Politică Constantin, în debutul congresului PC: Nu am ştiut pe cine să invit de la PDL, preşedintele figurant sau pe cel jucător

Constantin, în debutul congresului PC: Nu am ştiut pe cine să invit de la PDL, preşedintele figurant sau pe cel jucător

Constantin, în debutul congresului PC: Nu am ştiut pe cine să invit de la PDL, preşedintele figurant sau pe cel jucător
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Apr 2011   •   13:50
UPDATE 17:15. Congresul PC l-a ales, duminică, cu 5971 voturi pentru şi 311 împotrivă, pe senatorul Vasile Nistor, recent venit de la PDL, în funcţia de preşedinte executiv al partidului, iar Florea Damian a fost ales secretar-general al formaţiunii.

Deputatul Florea Damian a fost ales, cu 6002 voturi pentru şi 280 împotrivă, în funcţia de secretar general al partidului. 

Partidul Conservator se reuneşte duminică într-un congres extraordinar în care se va modifica statutul formaţiuni. La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 6.000 de delegaţi din toată ţara. Evenimentul are loc la Sala Palatului.
 
Înainte de Congres a avut loc Consiliul Naţional al PC care a stabilit convocare a acestui Congres şi a ales trei vicepreşedinţi ai particului - pe Tudor Ciuhodaru, Jenică Poenaru şi Corneliu Pascu.

Potrivit preşedintelui PC, Daniel Constantin, pentru funcţia de preşedinte executiv al conservatorilor candidează senatorul Vasile Nistor, proaspăt venit din PDL, iar pentru funcţia de secretar general deputatul Damian Florea. Florea a ocupat până acum această funcţie interimar de la demisia fostului secretar general Codruţ Şereş.

Constantin a spus că vor fi nominalizări de candidaţi la alegerile locale din 2012. Liderul PC a precizat că încearcă să-l convingă pe primarul sectorului 4 şi prim-vicepreşedinte al PC, Cristan Popescu Piedone, să fie de acord cu nominalizarea edilului drept candidat pentru Primăria Capitalei.

Congresul va valida şi participarea PC la Uniunea Social liberală.

La Congres participă aproximativ 6.320 de delegaţi şi invitaţi printre care liderul PNL, Crin Antonescu, şi vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu.

Constantin a mai spus, în deschiderea Congresului, că a invitat toate forţele democratice reprezentate în Parlament, dar nu a invitat pe nimeni de la PDL. "Nu am ştiut pe cine să invit, pe preşedintele figurant sau preşedintele jucător", a spus liderul conservatorilor.

Discursul preşedintelui PC, Daniel Constantin


Crin Antonescu: Am pornit o construcţie politică de care multora le este frică


 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close