Antena 3 CNN Politică Constantin Nicolescu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş

Constantin Nicolescu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş

Constantin Nicolescu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Feb 2014   •   12:27

Constantin Nicolescu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Prefectul de Argeş, Constantin Soare, a semnat decizia, după ce Nicolescu a fost declarat în conflict de interese, în urma semnării sau aprobării de către acesta, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a 14 contracte încheiate de către CJ Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului cu SC Autopro Mond SA, respectiv, SC Mac Auto SA (societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92,194% şi, respectiv, 63,08%).

Procesul lui Constantin Nicolescu a inceput în 2011, iar în primă instanţă, social-democratul a avut câştig de cauză. Agenţia Naţională de Integritate a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Nicolescu a pierdut procesul cu ANi, decizia instanţei supreme fiind definitivă.

Constantin Nicolescu poate ataca în instanţă ordinul privind încetarea mandatului, însă până la pronunţarea instanţei el devine efectiv, atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş fiind preluate de unul din cei doi vicepreşedinţi ai CJ.

×
Subiecte în articol: Constantin Nicolescu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close