Antena 3 CNN Politică Consultări Băsescu-liderii Puterii pe măsurile de reducere a cheltuielilor. Preşedintele vine marţi la Parlament

Consultări Băsescu-liderii Puterii pe măsurile de reducere a cheltuielilor. Preşedintele vine marţi la Parlament

Consultări Băsescu-liderii Puterii pe măsurile de reducere a cheltuielilor. Preşedintele vine marţi la Parlament
Sursa foto: Palatul Cotroceni
20 Mai 2010   •   13:19

Liderii partidelor care formează actuala majoritatea parlamentară pentru susţinerea actualului Guvern s-au întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a discuta despre proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare asupra căruia Executivul intenţionează să îşi asume răspunderea în Parlament. Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şeful statului se va deplasa marţi la Parlament pentru a purta discuţii cu membrii grupurilor parlamentare care compun actuala majoritate guvernamentală.

"A fost o consultare de aproximativ două ore, la care au participat liderii partidelor şi grupurilor care susţin guvernarea", susţin surse politice citate de Mediafax.

În cadrul întrunirii de la Cotroceni, preşedintele şi reprezentanţii partidelor care susţin Guvernul au convenit, ca şeful statului să se întâlnească, marţi, cu grupurile parlamentare PDL, UDMR, independenţi şi minorităţi pentru a discuta despre scrisoarea de intenţie convenită cu FMI, a declarat Roberta Anastase. La consultările de la Cotroceni au fost prezenţi Emil Boc Marko Bela, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea, Varujan Pambuccian.

"Pe fond, a fost o discuţie pe marginea scrisorii de intenţie, concluzia fiind susţinerea întregului arc guvernamental privind măsurile anunţate pentru punerea în aplicare a scrisorii de intenţie cu FMI", a precizat Roberta Anastase.

Ea a arătat că la această întâlnire s-a stabilit că "marţi vor avea loc o serie de întâlniri ale preşedintelui Traian Băsescu cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul". Şeful statului se va întâlni cu fiecare grup parlamentar care susţine Guvernul începând cu PDL, la ora 12.30 şi continuând cu UDMR, grupul minorităţilor şi grupul independenţilor, a explicat Anastase.

Roberta Anastase a prognozat că, după aceste întâlniri ale şefului statului, probabil miercuri, va avea loc adoptarea scrisorii de intenţie convenite cu FMI, premierul urmând să-şi asume răspunderea în Parlament pe pachetul de măsuri.

Premierul Emil Boc a anunţat, în şedinţa de miercuri a Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close