Antena 3 CNN Politică Consultări la Cotroceni. Băsescu a luat act "cu regret" de absenţa Opoziţiei: O voi substitui eu (VIDEO)

Consultări la Cotroceni. Băsescu a luat act "cu regret" de absenţa Opoziţiei: O voi substitui eu (VIDEO)

Consultări la Cotroceni. Băsescu a luat act "cu regret" de absenţa Opoziţiei: O voi substitui eu (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Oct 2010   •   12:38

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit luni, la Palatul Cotroceni, cu delegaţiile partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament care au răspuns invitaţiei de a participa la consultări pe temele anunţate. În deschiderea discuţiilor, şeful statului a precizat că scopul întâlnirii este armonizarea punctelor de vedere ale Puterii cu cele ale Opoziţiei. Cum PSD, PC şi PNL au anunţat că nu participă la discuţii, Traian Băsescu a declarat că se vede nevoit să "substituie opoziţia" la această întâlnire. La final, preşedintele a anunţat că a luat act "cu regret" de refuzul Opoziţiei de a discuta.

"Sunt probleme de interes naţional care trebuia să fie discutate, iar obiectivul meu iniţial era să armonizăm punctele de vedere ale Puterii cu cele ale Opoziţiei. Acest lucru nu este posibil, vedem, aşa că voi substitui eu Opoziţia în discuţiile cu dumneavoastră", a spus şeful statului la începutul şedinţei.

Preşedintele a anunţat că vor fi abordate teme precum ?legea pensiilor, legea educaţiei care e întârziată şi legea bugetului?. ?Eu am toată după-amiaza la dispoziţie. Putem să mai discutăm şi despre relansara unor procese de privatizare, cu condiţia ca banii de investiţii să meargă în investiţii, de asemenea problema absorbţiei fondurilor europene care devine critică?, a adăugat Traian Băsescu.

Consultări la Palatul Cotroceni

Luni, PSD a anunţat că nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni până când Traian Băsescu nu contramandează invitaţia pentru UNPR. O varianţă propusă de social-democraţi este ca Opoziţia să fie invitată într-o altă zi.

Băsescu a luat act "cu regret" de absenţa Opoziţiei

În cadrul întrunirii de la Cotroceni, preşedintele "a solicitat Guvernului să ia măsuri pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene şi a insistat asupra riscurilor menţinerii actualului ritm al absorbţiei", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"În finalul discuţiilor, Preşedintele a mulţumit liderilor partidelor şi formaţiunilor din arcul guvernamental pentru disponibilitatea la dialog cu opoziţia şi a luat act, cu regret, de refuzul Partidului Social Democrat şi al Partidului Naţional Liberal de a discuta, în cadru formal, pe temele de interes naţional anunţate", se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Vineri, preşedintele Traian Băsescu i-a chemat la consultări pe liderii partidelor parlamentare, iar PNL şi PC au anunţat că nu vor participa.

Şeful statului a anunţat, joi, că a hotărât să nu promulge Legea pensiilor şi să o retrimită în Parlament. Şeful statului şi-a motivat decizia prin faptul că prevederea referitoare la egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei nu este una corectă din punctul de vedere al realităţii socio-economice în care se află România. Cu aproximativ două săptămâni înainte, şeful statului declara, însă, că egalizarea vârstei de pensionare este necesară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close