Antena 3 CNN Politică Consultări la Cotroceni. Băsescu: Sper să avem un Guvern până la Crăciun (VIDEO)

Consultări la Cotroceni. Băsescu: Sper să avem un Guvern până la Crăciun (VIDEO)

Consultări la Cotroceni. Băsescu: Sper să avem un Guvern până la Crăciun (VIDEO)
Sursa foto: Varujan Pambuccian
16 Dec 2009   •   14:14

Obiectivul României este să aibă guvern până la Crăciun sau, în cel mai rău caz, între Crăciun şi Anul Nou, a declarat preşedintele Traian Băsescu la primele consultări postelectorale pe această temă deschise cu grupul minorităţilor. Liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian l-a informat pe şeful statului că cei 18 deputaţi doresc un guvern stabil care să răspundă competent şi să-şi asume aplicarea condiţiilor rigide impuse prin acordul cu FMI. În opinia lui Pambuccian, cea mai mai probabilă formulă de guvern va fi structurată în jurul unui premier PDL, în timp ce varianta unui prim-ministru independent este considerată mai puţin posibilă în cazul în care PNL şi PDL nu se vor înţelege pe această problemă.

Preşedintele Traian Băsescu le-a explicat parlamentarilor minorităţilor că în condiţiile în care Liviu Negoiţă şi-a depus mandatul de premier desemnat, obiectivul său şi al partidelor politice parlamentare este ca România să aibă un Guvern până la Crăciun.

?De vreme ce domnul Liviu Negoiţă şi-a depus mandatul pentru a lăsa loc discuţiilor pentru un nou guvern în actaual realitatea politică obiectivul nostru este să avem un guvern înainte de Crăciun sau cel târziu între Crăciun şi Anul Nou. Eu sper să avem înainte de Crăciun? a declarat Băsescu

Liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian declara, înainte de a intra la consultările cu preşedintele Băsescu, că susţine ideea instalării cât mai rapide a unui guvern stabil, dar nu exclude colaborarea cu oricare dintre partide. De altfel, deputatul a reluat aceleaşi argumnetele şi în discuţia cu şeful statului.

?Partidul nostru nu mai are un reprezentant la postul de premier, aşa ca vom merge pe aceeaşi formulă ca până acum, aceea de neutralitate şi sprijinirea ideii de stabilitate? a explicat Pambuccian

"Sprijinim formulele care pot asigura o stabilitate politică. Probabil că există două variante: cea cu premier din partea PDL, cu probabilitate mai mare, şi a doua, cu probabilitate mai mică, cea cu premier independent, dacă PDL şi PNL vor conveni acest lucru" a afirmat Pambuccian.

El a reamintit preşedintelui că România are de respectat acordul cu FMI şi o serie de parametri şi condiţii rigide puse de acest organism în schimbul acordării împrumutului extern.

"În momentul în care am semnat contractul cu FMI este clar că orice guvern care va veni va trebui să respecte nişte parametri forte rigizi. De aceea este nevoie urgent de un guvern foarte competent" a mai motivat Pambuccian, poziţia de susţinere a grupului său parlamentar.



Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close