Antena 3 CNN Politică Consultări la Cotroceni între PDL şi UDMR, marţi, pe tema reorganizării teritoriale

Consultări la Cotroceni între PDL şi UDMR, marţi, pe tema reorganizării teritoriale

Consultări la Cotroceni între PDL şi UDMR, marţi, pe tema reorganizării teritoriale
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Iun 2011   •   10:26

Liderii Coaliţiei nu au reuşit să ajungă la un consens nici după trei runde de discuţii privind propunerile de reorganizare administrativă a României şi statutul minorităţilor. Marţi după amiază reprezentanţii Coaliţiei, dar şi partidele din opozitie, merg la Palatul Cotroceni la consultările covocate de preşedintele Traian Băsescu. Maria Toader ne spune la ce să ne aşteptăm azi în legătură cu subiectul reorganizării.

Negocierile dintre PDL şi UDMR au eşuat în repetate rânduri. Mărul discordiei: proiectul de reorganizare teritorială propus de Traian Băsescu.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că nu va accepta planul PDL de reorganizare la schimb cu statutul minorităţilor.

 


Dacă reprezentanţii de la centru ai PDL ţin cu dinţii de coaliţie, membrii partidului din zona Ţinutului Secuiesc reacţionează vehement la iniţiativa UDMR de a scoate oamenii în stradă.

Liderii Uniunii Social Liberale nu vor să se implice în disputa dintre UDMR şi PDL. Dacă PDL va desfiinţa judeţele, Uniunea Social Liberală susţine că le va reînfiinţa când va ajunge la guvernare


×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close