Antena 3 CNN Politică Contestarea eurocandidaturii liderului PRM, CV Tudor, respinsă de tribunal

Contestarea eurocandidaturii liderului PRM, CV Tudor, respinsă de tribunal

Contestarea eurocandidaturii liderului PRM, CV Tudor, respinsă de tribunal
Sursa foto: Corneliu Vadim Tudor
17 Apr 2009   •   12:45

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, ca neîntemeiată contestaţia depusă de Ferdinand Ioan Lăncrăjan împotriva candidaturii pentru alegerile europarlamentare a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. Candidatura liderului PRM la Parlamentul european a fost pusă sub semnul întrebării astăzi în instanţă de către Ferdinand Ioan Lăncrăjan.

În textul constestaţiei, Lăncrănjan susţine că Vadim Tudor îşi jigneşte adversarii politici şi "comite porcării inimaginabile, de care nu răspunde niciodată".

Lăncrănjan l-a mai acuzat pe liderul PRM că a creat asupra organelor de justiţie o presiune prin faptul că l-a pus pe locul doi al listei partidului pentru P.E. pe George Becali, aflat în arest. "Presiunea asupre organelor de justiţie ale statului român este mai mult decât evidentă", a notat Lăncrănjan în contestaţie.

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a reacţionat, apreciind că persoana care i-a pus sub semnul întrebării candidatura la europarlamentare este "nebună" şi "paranoică".

"Este paranoic, este nebun, este bolnav, stă mai mult la balamuc decât în libertate. El mă contestă la fiecare ciclu electoral. Cine se pune la mintea unui nebun, este mai nebun. Unde nu dă Dumnezeu să respingă candidatura mea, că mă vor duce spre 50%", a spus Vadim Tudor despre Lăncrănjan.

Contestatarul este fiul scriitorului Ion Lãncrãnjan şi are un mai vechi diferend cu liderul PRM. În 2004 el a solicitat chemarea în judecatã a peremistului Corneliu Vadim Tudor, cerând, prin hotãrârea pe care Tribunalul Bucureşti o va dispune, constatarea sãvârşirii infracţiunii de calomnie în forma ei specificã şi cu toate elementele constitutive legal prevãzute.
Lăncrăjan l-a acuzat atunci pe liderul PRM că prin săptămânalul România Mare a adus o serie de calomnii la adresa tatălui său, după ce într-un cotidian central a apărut un articol referitor la informaţiile pe care CV Tudor le oferea Securităţii cu privire la scriitorul Ion Lãncrãnjan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PRM alegeri PE contestatie tribunal
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close