Antena 3 CNN Politică Contre Boc-Tăriceanu: PNL, deranjat că i-au dispărut bugetarii de lux şi clienţii politici

Contre Boc-Tăriceanu: PNL, deranjat că i-au dispărut bugetarii de lux şi clienţii politici

Contre Boc-Tăriceanu: PNL, deranjat că i-au dispărut bugetarii de lux şi clienţii politici
Sursa foto: Emil Boc, Calin Popescu Tariceanu
17 Feb 2009   •   18:42

Premierul Emil Boc şi-a continuat marţi meciul verbal cu fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, acuzându-l pe acesta că este deranjat de dispariţia bugetarilor de lux şi a clienţilor politici pe care el i-a creat în timpul fostei guvernări, dar şi pentru că Guvernul va desecretiza toate contractele de exploatare a resurselor naturale, inclusiv controversatul caz Sterling.
Revenit de la întâlnirea de la Cotroceni pe problema raportului CE pe justiţie, primul-ministru şi-a reluat meciul cu PNL, acuzându-i pe reprezentanţii acestui partid că nu au înţeles niciodată ce înseamnă disciplina bugetară.
"Credeţi, domnule Tăriceanu că mai este cineva dispus să vă încredinţeze spre păstrare şi administrare 1 leu sau un metru pătrat din teritoriul României, mai ales cel subteran? Am mari îndoieli", l-a ironizat premierul pe liderul deputaţilor PNL.
Boc a susţinut că toate criticile liberalilor aduse actualului Guvern sunt fără susţinere reală, el fiind generate de fapt de plafonarea salariilor bugetarilor de lux pe care vechiul Executiv i-ar fi creat.
"PNL-ul e deranjat, şi în special domnul Tăriceanu, pentru că nu mai există bugetarii de lux pe care i-a creat, ci acestora le-au fost plafonate salariile. Domnule Tăriceanu, va înţeleg supărarea, dar românii nu mai sunt dispuşi să platească", a afirmat premierul Emil Boc, revenit la dezbaterea bugetului pe anul 2009 din cadrul plenului Parlamentului reunit.
Premierul a luat în derâdere şi ?performanţele? Executivului Tăriceanu în domeniul infrastructurii arătând că actualul Guvern PDL-PSD "realizează cea mai mare investiţie după 1989 în infrastructură", în comparaţie cu cei 5 kilometri de autostradă care reprezintă "marca investiţiei PNL în România".
Nu au fost uitate nici contractele de exploatare desecretizate de actuala guvernare. "Ştiu că vă deranjează, ştiu că doare", s-a adresat Boc ironic spre băncile liberale.
Emil Boc a atras atenţia şi asupra deficitului bugetar, arătând că acesta "ne va putea conduce la pierderea unor importante fonduri europene".
În replică, liderul PNL,Călin Popescu Tăriceanu i-a recomandat lui Boc să ia lecţii de economie de la ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.
"Aţi ţinut un discurs politic. Ştiu că nu vă pricepeţi la economie. Mai aveţi timp să invăţaţi. Puteţi să îl lăsaţi pe ministrul de Finanţe să vă înveţe" a spus Tăriceanu, apreciind că membrii guvernului vin cu acuze la adresa PNL pentru a justifica incapacitatea lor în domeniul bugetar.
Liderul PNL a mai susţinut că desecretizarea contractelor comerciale legate de cazul Sterling este binevenită. "Când vorbiţi despre încredinţarea unui leu sau unui metru de teren, trebuie să ţineţi cont că în România funcţionează legi şi legile nu lasă loc la acte discreţionare. Ele obligă Executivul să le respecte şi să le pună în aplicare, aşa încât nu am nici un fel de problemă, inclusiv cu ceea ce dumneavoastră doriţi să faceţi - şi cred că ar fi un lucru binevenit -, desecretizarea contractelor comerciale care sunt confidenţiale, conform legii. Dar stă la puterea dumneavoastră să o faceţi şi aş dori să o faceţi pentru a lămuri această chestiune, pentru că altfel, în mod evident, veţi folosi fiecare prilej de a arunca o bombă fumigenă pentru a vă ascunde incapacitatea şi incompetenţa . Cred că acest lucru trebuie făcut", a conchis Tăriceanu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc economie Tariceanu contracte
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close