Antena 3 CNN Politică Începe marea bătălie pentru pensii și salarii. Se va atinge sau nu viitorul guvern PNL de aceste venituri ale românilor?

Începe marea bătălie pentru pensii și salarii. Se va atinge sau nu viitorul guvern PNL de aceste venituri ale românilor?

Începe marea bătălie pentru pensii și salarii. Se va atinge sau nu viitorul guvern PNL de aceste venituri ale românilor?
Sursa foto: foto: Agerpres
23 Oct 2019   •   19:45

Ministrul demis al muncii Marius Budăi îl atacă și îl ironizează pe premierul desemnat Ludovic Orban după ce acesta a criticat intenția guvernului demis de majorarea a salariului minim net pe economie cu 100 de lei.

"Când ți-ai făcut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal că singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Când stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni și când ai obținut primul loc de muncă pe filiera securistică a tăticului, este firesc să nu poți înțelege valoarea muncii cinstite.

Doar că românii nu au nicio vină pentru că prim-ministrul desemnat, căci despre el este vorba, are restanțe mari atât la capitolul economie cât și la capitolul istorie. Și nu este corect să vrei să blochezi orice măsură care îi ajută pe cei peste 1,3 milioane de oameni care muncesc pe salariul minim.

Așa că o să-i dau doar două cifre legate de geografie, poate la materia asta se descurcă mai bine.

Ar trebui să știe domnul Orban că, din toate țările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al salariului minim, dar și cel mai mare nivel al emigrației forței de muncă. Domnule Orban, ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?

Creșterea salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei și reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate. Dar domnul Orban nu știe și nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset", a scris Marius Budăi pe Facebook.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune însă că decizia privind stabilirea salariului minim o poate lua doar un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis prin moțiune de cenzură.

"Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu... Băieții ăștia nu înțeleg, oamenii ăștia nu înțeleg că ei au fost demiși prin moțiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care e în funcțiune.

Rămân la Palatul Victoria doar până la investirea unui guvern și nu pot să angajeze decizii importante de guvernare, ci numai să administreze treburile curente. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament", a afirmat Ludovic Orban.

Continuarea, în materialul prezentat, miercuri, de Radu Tudor, la "Punctul de Întâlnire":

"Este un zvon aruncat în spațiul public de către PSD acum în prag de a părăsi Palatul Victoria. Nu are niciun fundament și nicio realitate - așa cum a spus și domnul președinte Klaus Iohannis și cum a susținut și domnul Ludovic Orban, nu există nicio intenție a PNL ca să reducă, să taie pensiile și salariile. Este pur și simplu un zvon.

Pe de altă parte, legat de salariul minim, dacă într-adevăr realitatea economică ar fi permis majorarea salariului minim, sunt convinsă că PSD ar fi luat această măsură înainte să fie demis guvernul Dăncilă. Clar că această musură este decisă din pix, fără niciun fel de calcul al impactului pe care îl poate produce în economie", a spus deputatul PNL Valeria Schelean, la Punctul de Întâlnire.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close