Antena 3 CNN Politică Sute de copii din Bucureşti sunt privaţi de dreptul la sport | Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, acuzaţi de nepăsare

Sute de copii din Bucureşti sunt privaţi de dreptul la sport | Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, acuzaţi de nepăsare

413 copii de la scoala gimnazială 183 din Sectorul 1 sunt privați de dreptul de a face ore de sport, 2 ani de zile. Primarii Nicuşor Dan şi Clotilde Armand sunt acuzaţi de incompetenţă şi dezinteres de către consilierii Partidului Umanist Social Liberal.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2023   •   09:15

Consilierii PUSL atrag atenţia că problema putea fi rezolvată rapid atât atunci cât şi acum, însă niciunul dintre edili nu pare să se grăbească.

Terenul de sport al şcolii 183 a fost restituit proprietarilor în anul 2008. În 2013, şcoala a încheiat un contract de închiriere a terenului până în 2019. Odată expirat, contractul nu a mai fost renoit. După ce a fost aleasă primar, În 2020, Clotilde Armand a desfiinţat comisia de negociere, iar şcoala 183 a rămas fără posibilitatea de a mai folosi terenul.

Acolo s-a oprit interesul edilului. Copiii au rămas, timp de 2 ani, fără acces la terenurile de sport.

"La şcoala 183, copiii de acolo, din cauza faptului că Sectorul 1 nu a ştiut, incompetenţă, nu a ştiut ce să facă, copiii nu mai au acces la terenul de sport. Practic, prin această măsură este o privare a dreptului la educaţie şi la sănătate. Dacă copiii nu au acces la infrastructura de educaţie", a declarat Alexandru Pânişoară, 

Anul trecut, consiliul local al Sectorului 1 a aprobat suma de 9 milioane lei pentru achizitia terenului de la proprietari. Liderul Partidul Umanist Social Liberal Sector 1, Alexandru Pânișoară a ridicat acum problema în şedinta Consiliului Local.

A indicat şi forma prin care poate fi achiziționat terenul la valoarea deja negociată de primărie cu proprietarii acestuia. Consiliul a trimis propunerea către Primăria Capitalei şi Nicusor Dan pentru ca Sectorul 1 să fie împuternicit să cumpere terenul în numele municipiului Bucureşti. Numai că Nicuşor Dan şi instituţia pe care o conduce nu au răspuns propunerii. Primarul Clotilde Armand nu a continuat aceste demersuri.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close