Antena 3 CNN Politică Copilul lovit de Traian Băsescu în 2004: ?Nu a fost ceva care m-a marcat?

Copilul lovit de Traian Băsescu în 2004: ?Nu a fost ceva care m-a marcat?

Copilul lovit de Traian Băsescu în 2004: ?Nu a fost ceva care m-a marcat?
Sursa foto: Bogdan Istratoiu
27 Noi 2009   •   09:21

Bogdan Istrăţoiu, copilul care a fost lovit de Traian Băsescu la un miting electoral, desfăşurat la Ploieşti, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2004, spune că Traian Băsescu s-a enervat, după ce el ?spusese o prostie?. Copilul a povestit jurnaliştilor de la Observatorul de Prahova că mai întâi Traian Băsescu îl urcase pe scenă, moment în care a vrut să spună ceva despre ion Iliescu şi Adrian Năstase.

?Aveam 10 ani. Iniţial domnul preşedinte mă luase pe scenă şi am vrut să spun ceva legat de Iliescu şi Năstase. Probabil, de emoţii am spus că Iliescu şi Băsescu nu sunt buni sau ceva de genul. Apoi domnul preşedinte m-a dat jos de pe scena. S-a enervat că spusesem o prostie şi când m-am dus lângă dânsul vroiam să-mi cer scuze, dar m-a împins?, povesteşte băiatul.

El a adăugat că evenimentul din 2004 nu l-a marcat, ba mai mult, a râs imediat după incident.

Cătălin Stavri, jurnalistul prahovean care l-a contactat pe copilul care apare în filmul din 2004, a relatat la Ordinea Zilei cum a decurs convorbirea între ei. Iniţial, copilul, devenit acum adolescent, a fost refractar şi a refuzat să vorbească. Atunci când a obţinut promisiunea că declaraţia îi va fi publicată integral, a acceptat să povestească incidentul. Copilul fusese dat jos de pe scenă pentru că a făcut o gafă. În loc să spună ceva rău de Iliescu, a spus acelaşi lucru şi despre Băsescu. Când s-a apropiat de Traian Băsescu, pentru a-şi cere scuze, a fost împins.

?Nu vreau să se înţeleagă că domnul Băsescu bate copii. Eu am fost împins? a fost declaraţia adolescentului.



Traian Băsescu loveşte un copil



Reacţia lui Traian Băsescu



Declaraţia celei care era lângă Băsescu

Ana Ghiţă, femeia care cerea la acea dată disperată ajutorul preşedintelui spune că Traian Băsescu nu l-a atins pe copil: "Nu l-a lovit pentru că nu avea cum să ajungă la copil, pentru că, dacă abia am ajuns eu, pe vârfuri...". Mai mult, femeia susţine că băiatul nici măcar nu i s-a adresat preşedintelui, ci ar fi vorbit urât chiar la adresa ei. "Mi-a zis Dă-o dracu de nebună, sau aşa ceva", îşi aminteşte ea.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: campanie electorala
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close